nedjelja, 10. rujna 2017.
MALE PRHKE ORAHNJAČE…Kolač je vrlo izdašan, jer ga ima puno za narezati
By arsenal at 09:59
No comments
Sastojci
Za prhko tijesto:
2 žumanjka
60 g šećera
1 vrećica Vanilin šećer Dolcela
200 g maslaca
1 limun
180 g kiselog vrhnja
450 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
300 g mljevenih oraha
250 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
100 ml mlijeka
2 žlice ruma
2 bjelanjka
Za premaz:
20 g maslaca
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema
Za prhko tijesto:
1.
Žumanjke pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i dobro pjenasto izmiješajte električnom miješalicom.
2.
Dodajte maslac narezan na kockice i dobro promiješajte. Zatim dodajte naribanu limunovu koricu, kiselo vrhnje i još kratko izmiješajte.
3.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, umiješajte u smjesu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite ga na hladnom mjestu da odstoji oko 30 minuta.
4.
Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu 35×30 cm, premažite trećinom nadjeva i savijte u roladu dužine 35 cm.
5.
Rolade položite u lim za pečenje na pek papir i premažite ih otopljenim maslacem. Pecite na temperaturi 200 °C, otprilike 25 minuta.
Za nadjev:
1.
U posudi pomiješajte mljevene orahe, šećer i vanilin šećer. Smjesu prelijte kipućim mlijekom, dodajte rum te dobro promiješajte i pustite da se malo ohladi.
2.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u nadjev.
Posluživanje
Gotove orahnjače posipajte šećerom u prahu, a kad se malo ohlade narežite ih i poslužite.
Savjet
Umjesto posipanja šećerom u prahu, orehnjače možete preliti čokoladnom glazurom i posipati grubo nasjeckanim orasima.
Napomena
Kolač je vrlo izdašan, jer ga ima puno za narezati (kako bi rekla moja baka), a zamotan u foliju može stajati duže vrijeme. Također je pogodan i za zamrzavanje.
Related Posts:
UZ POMOĆ OVOG JEDNOSTAVNOG TRIKA IMAĆETE NAJLEPŠE CVEĆE U KOMŠILUKU! Saznajte još jedan trik da vaše biljke cvetaju dugo i bogato. U toku leta muškatle vole sveže vazduh, te ih iznesite na terasu, ili u baštu. U prvo vreme, sa promenom mesta boravka kod muškatli može opadati lišće, i cveće će… Read More
KREMASTI KOLAČ VEOMA UKUSAN I JEFTIN SASTOJCI Kora 3 jaja 3 kašike brašna 3 ulja 2 meda ili šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 rogač brašna 2 kakaa vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo Koru peći 10 min. na 200 stepeni Za kremu … Read More
PILETINA NA LUKU OVAKVU NI U RESTORANIMA NEĆETE PROBATI Sastojci 6-8 pilecih batkova 4 luka 2 glavice belog luka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); vegeta, so i biber 1/2 dcl maslinovo ulje Priprema 1. Batkove je najbolje uvegetiti vece pre pecenja ali i ne… Read More
NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA…VAŠI NAJMILIJI ĆE BITI JAKO ZADOVOLJNI I SITI Ukusno i kremasto. Savršen ručak uz bilo koji prilog. Sastojci 500 gr pilećih prsa 250 gr šampinjona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 ml milerama 100 gr gauda sira 3 jaja 1 čehna bijelog luka N… Read More
DEVOJKA MI JE IZ SIROMAŠNE PORODICE. IMAJU TOLIKO DA JEDVA SKRPE KRAJ SA KRAJEM. JA SAM VEĆ DUGO… Devojka mi je iz siromašnije porodice. Imaju toliko da jedva skrpe kraj sa krajem. Ja sam već dugo samostalan, imam firmicu i imam nešto ušteđevine za koju ona naravno ne zna. Uglavnom, poslednjih 4 meseca samo smo 2 puta ot… Read More
0 komentari:
Objavi komentar