nedjelja, 11. prosinca 2016.

KREMASTI KOLAČ JEDAN OD NAJPOPULARNIJI U AMERICI


Potrebni sastojci
Za biskvit:
2 šolje šećera
4 jaja
2 ½ šolje brašna
1 šolja mleka

¾ šolje ulja
2 ¼ kašičice praška za pecivo
1 kašičica vanila ekstrakta
Krema:
2 pudinga od vanile skuvana prema uputstvu sa kesice
Glazura:
240 g čokolade
1 šolja slatke pavlake

PRIPREMA: 
Šećer i jaja mutite mikserom dok ne postanu penasta, dodajte brašno sa praškom za pecivo, mleko, ulje i vanila ekstrakt pa sve dobro umutite. Sipajte smesu u četvrtastu tepsiju ili vatrostalnu posudu koju ste podmazali i pecite na temperaturi od 175C, 30-40 minuta.

Čim biskvit izvadite iz rerne, drškom varjače ga izbodite po celoj površini, da napravite rupe. Puding skuvajte prema uputstvu, pustite da se prohladi pa prelijte preko biskvita i ostavite da se sve hladi.
Za glazuru, iseckajte čokoladu i sipajte u vatrostalnu posudu. Pavlaku satvite na šporet da se zagreva do tačke ključanja, prelijte preko čokolade, ostavite dva minuta, pa sve energično mešajte dok ne dobijete tečnu i glatku glazuru. Odmah je prelijte preko kolača i ostavite da se hladi.

0 komentari:

Objavi komentar