utorak, 13. prosinca 2016.

OD OVOGA ĆE VAM POĆI VODA NA USTA...HRKAVO PEČENI PUNJENI KROMPIR


Sastojci: 
1 - 2 veća krumpira po osobi (prema želji i zavisno od veličine krumpira)

špek, panceta, šunka, sir - odabir prema želji (narezani u šnitice)
sol
kajenski papar
slatka mljevena crvena paprika
maslinovo ulje (ili putar)
curry, prezle, parmezan, mediteranske trave - prema želji za posipanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200C. Ogulite krumpire, operite ih i obrišite papirnatom salvetom. Oštrim nožem zarežite svaki krumpir na tanke šnitice, ali ne do kraja, posolite, popaprite, pospite slatkom mljevenom paprikom i u rezove umetnite prema želji šnitice špeka, pancete, šunke, sira ili tanko narezane gljive. Tako pripremljen krumpir rasporedite na masni papir za pečenje u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena (veći stari krumpir - oko 1 sat i 10 minuta, a mladi veći krumpir oko 45 minuta). Dok se peku, povremeno ih pokapajte maslinovim uljem ili premažite otopljenim putrom. Također prema želji možete ih posipati krušnim mrvicama, parmezanom ili mediteranskim travama.
Ako volite vrhnje, pomiješajte slatko vrhnje s jednim žumanjkom i 5 minuta prije kraja pečenja, zalite krumpire s vrhnjem.

0 komentari:

Objavi komentar