petak, 9. lipnja 2017.

DIVNA ROLADICA KOJA SE NE PEČE OČAS POSLA GOTOVA


Sastojci 
BISKVIT:
500g. mljevenih keksa,petit,plazma,albert po ukusu
2 vrhom pune zlice kvalitetnog kakaa ili cokolade u prahu
100g. secera
1 vanilin secer ili par kapi ekstrakta vanille
300ml kave


KREMA:
2 zumanjka
150g. secera u prahu
1 vanilin secer ili par kapi ekstrakta vanille
50ml. likera rum,vanilla burbon,cokolada po ukusu
150g. maslaca ili margarina za kreme i kolace

Priprema
1.
Izmijesajte sastojke za kremu.
2.
U zdjeli rukama izradite sastojke za biskvit,te ga valjkom razvaljajte na prozirnoj nauljenoj foliji,podlozi.
3.


Nadjenite bisvit kremom,i smotajte u roladu.Ohladite barem sat-dva prije posluzivanja.
4.
Po zelji ukrasite kakaom,cokoladom u prahu,cokoladnim mrvicama ili ribanom cokoladom.

Posluživanje
MOJ MALI SAVJET:
U orginalnom receptu se zumanjci ne kuhaju,s obzirom da je ljeto..ja sam ih sa secerom i vanilin secerom,kuhala na pari,kad su se zgusnuli,ohladila sam i pommijesala sa pjenasto umucenim maslacem i likerom...a vi po zelji..
u receptu ide crna kava,ja sam koristila Nescafe 3in1 Classic..uzivajte,u ovoj finoj i kremastoj roladici;))

0 komentari:

Objavi komentar