nedjelja, 12. studenoga 2017.

Fantazija od čokolade za samo 30 minuta možda i manje


Za biskvitnu koru:
4 jajeta
100 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade



4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za krem:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade
1 kašika šećera

Priprema
1.U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca se šećerom, zatim postepeno dodati otopljeni margarin i čokoladu, kao i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg i pažljivo umešati u prethodnu masu sa čokoladom. Masu izliti u namašćen i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 20 minuta.



2.U šerpicu sipati slatku pavlaku, izlomljenu čokoladu i šećer, te kuvati dok se čokolada ne otopi i dok masa ne provri.
3.Još dok je toplo, preliti krem preko tople kore koja je prethodno izbodena viljuškom na par mesta.
4.Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom odložiti u frižider da odstoji prkeo noći. Tek sutradan seći na kocke.

0 komentari:

Objavi komentar