srijeda, 26. listopada 2016.
BISKVIT ZA TORTE – ODLIČAN!
By arsenal at 12:58
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
OVAJ KOLAČ JE BIO APSULUTNI HIT NA ROĐENDANU MOJE KĆERKE A NE MORA NI DA SE PEČE Sastojci fil 8dcl mlijeka 8žlica brašna 8kom jaja 4žlice šećera 1 vanilija (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20dkg margarina 10dkg čokolade za kuhanje 5žlica sitnog šećera 0,5kg keksa petit Priprema… Read More
MOJA KUĆA NIKAD NIJE MIRISALA LIJEPO, ALI KAD SU ME NAUČILI OVAJ TRIK… NEVJEROVATNO! Zašto trošiti novac na skupe osvježivače sa hemikalijama – kada možete napraviti svoj vlastiti, domaći sprej, koji je izuzetno učinkovit u neutraliziranju neugodnih mirisa i potpuno je siguran i prirodan. Najbolja stvar je… Read More
MERMERNA JAJA NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN...VIDEO Farbanje jaja u lukovini je jedan od najstarijih načina ukrašavanja jaja povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa. Osim što jaja ofarbana na ovaj način izgledaju prelepo, ova metoda je potpuno prirodna i zdrava. Ali,… Read More
VIDEO...OVE GODINE OFARBALA SAM JAJA PIRINČEM PA DIJELIM SA VAMA OVU SJAJNU IDEJU Jedino šta vam je potrebno za rezultate sa fotografije je pirinač i boja za hranu. Postoji mnogo načina da ofarbate uskršnja jaja. Predstavili smo vam do sada nekoliko tehnika, poput mozaika, pastelnih boja, ombre efekta, … Read More
RUČAK SA KOJIM NIKADA NEĆETE POGRIŠITI ZNAM TO IZ ISKUSTVA… Nas danasnji rucak,mnogo ukusni i socni,od njih su samo ostali prazni tanjirici… Sastojci 960 g krompira (na cetvrtine isjecenih) 2 sargarepe (na kolutove,140 g) 1 luk (100 g) 100 g isjeckanog paradajza (adsbygoogle =… Read More
0 komentari:
Objavi komentar