srijeda, 26. listopada 2016.
BISKVIT ZA TORTE – ODLIČAN!
By arsenal at 12:58
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
JAKO SAM ŽELELA DA NA VENČANJU DODAM SUPRUGOVO PREZIME NA SVOJE I SUPRUG SE SA TIM SLOŽIO... Jako sam želela da na venčanju dodam suprugovo prezime na svoje i suprug se sa tim složio. Međutim, svekar je, blago rečeno, poludeo kad je to čuo i ucenio sina da neće doći na venčanje i da me nikad neće prihvatiti ako se n… Read More
DOMAĆE FERRERO ROCHER KUGLICE-GOTOVE ZA SAMO 20 MINUTA ! Najbolji kolači se brzo i lako pripremaju, ali bez kompromisa sa ukusom. I da, sadrže naše omiljene sastojke – Nutellu i čokoladu! SASTOJCI • 100 gr lešnik napolitanki • 150 gr lešnika (adsbygoogle = window.adsbygoogle … Read More
PITA OD MAKA!!! PROBALA SAM VISE RECEPATA ZA OVAJ KOLAC…ALI MI SE OVAJ POKAZAO KAO NAJBOLJI! SASTOJCI Za biskvite 12 bjelanjaka 210 g šećera 3 vrhom pune žlice brašna 1 prašak za pecivo 200 g mljevenog maka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za kremu 12 žumanjaka 180 g šećera 7 žlica gustina… Read More
KREMASTI KOLAČ OD GRIZA BEZ PEČENJA ZA SAMO 3 EURA Lagani kolač od griza, punog kremastog ukusa, bez trunke margarina. Lako i brzo se pravi, a još brže nestaje sa tanjira. Sastojci Biskvit 200 g keksa Petit Beure 1 kašika Ness kafe 2 dl vrele vode Fil 6 dl mleka 50 g … Read More
PLAZMA NUTELLA TORTA BEZ PEČENJA OČAS POSLA GOTOVA Sastojci KORA: 200 g mljevene plazme 125 g maslaca 2 kašike meda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kašike nutelle FIL: 500 mil slatkog vrhnja meggle 200 g mliječne čokolade 200g bijele čokolade 2 š… Read More
0 komentari:
Objavi komentar