utorak, 4. listopada 2016.
KROFNE KOJE SU PREVUKLE OGROMNU PAŽNJU....KROFNE KOJE SE PEKU
By arsenal at 09:23
No comments
Sastojci:
Za testo:
250 ml mleka
kašika suvog kvasca
2 kašike šećera
2 jajeta
pola kašičice soli
70 g otopljenog maslaca (može i margarin)
oko 450 g brašna (za početak, kasnije sam dodala još)
Za posipanje:oko 50 g maslaca ili margarina
kristal šećer
kesica vanilin šećera
Priprema:
U 100 ml toplog mleka rastvorite kvasac sa kašičicom šećera, malo soli i kašičicom brašna. Kada zapeni dodajte u brašno, u koje ste prethodno stavili jaja, toplo mleko (150 ml), otopljen maslac i 2 kašike šećera. Zamesite testo koje treba da bude meko, da se lepi za ruke. Dodavaćete brašno ako bude bilo potrebno, ja jesam, ali testo je i dalje ostalo jako meko, lepilo se za prste i nije moglo da se oblikuje u loptu. Tako i treba da bude. Ostavite na toplom da naraste, da se udvostruči.
Nakon toga, oblikujte ga uz malo dodavanja brašna, ali i dalje treba da ostane meko, samo što sada sa njim može da se radi. Razvijte ga oklagijom na debljinu od oko 1 cm, ne manje. Vadite modlicama ili čašom krofne i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti ih na toplom da narastu duplo. Obavezno! U suprotnom neće biti mekane i vazdušaste. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Kod mene su se jako brzo ispekle, zato budite obazrivi da slučajno ne izgore.
Pečene krofne dok su još vruće premazati istopljenim maslacem odozgo i odozdo i uvaljati u kristal šećer u koji dodate vanilin šećera po želji. Ja sam prvo lepila šećer na krofne i odozgo i odozdo,probala, i shvatila da mi je to preslatko, pa sam onda krenula da ih solim samo odozgo. Dosta šećera se zalepi za maslac, i to je sasvim dovoljno.
Nakon toga - uživajte! :)
Related Posts:
ŽELITE NOSITI ŠTIKLE, ALI NE MOŽETE DUGO IZDRŽATI! IMAMO RJEŠENJE! Kako nositi cipele s visokom potpeticom i pritom izbjeći nelagodu i bol u nogama, jedno je od ključnih ženskih pitanja kad je riječ o modi. Kaže se kako žena za ljepotu i eleganciju treba malo stisnuti zube i trpjeti. Te u… Read More
POHOVANA PILETINA...NIKAD NIJE BILA UKUSNIJA DOK NISAM PROBALA OVAJ RECEPT Sastojci 1 kg pilećeg mesa s kostima Vegeta biber so ZA POHOVANJE: 200 g brašna 3 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); so 100 ml ulja Priprema 1. Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, … Read More
ORIGINAL RECEPT ZA SINJSKE UŠTIPKE...DORUČAK ZA 15 MINUTA Sastojci 500 g POLUBIJELOG brašna (T-850) 200 ml mlijeka 270 ml vode 12 g soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 jaje 2-3 žlice rakije (lozovača ili šljiva) + ulje za prženje Priprema 1. Polubijel… Read More
NAPRAVI SE ZA 20 MINUTA A POJEDE ZA 5… Sastojci TIJESTO 6 kom jaja 6 žlica brašna 6 žlica šećera 1/2 praška za pecivo malo ulja ( od oka, ne previše) 3 žlice kakaa 1 dcl mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRELJEV ZA BISKVIT 1… Read More
Udala sam se prije 4 mjeseca i RAZMIŠLJAM DA SE RAZVEDEM… Udala sam se prije 4 mjeseca i RAZMIŠLJAM DA SE RAZVEDEM… Živimo kod roditelja mog muža i svekrva me toalno ne podnosi. Prije par dana svekrva je pripremala slavu, od ranog jutra je po kući lupala šerpama, probudila me prije… Read More
0 komentari:
Objavi komentar