utorak, 4. listopada 2016.

KROMPIR SA LUKOM....Neobičan,ali odličan način pripreme krumpira na malo drugačiji način..


Sastojci  
oko 1 kg krumpira
2 luka
3 tvrdo kuhana jaja

sol,papar
10 dag gaude
preljev;
3 dcl kiseloga vrhnja
2 jaja

Priprema
1.
Krumpir skuhajte u ljusci.Ohladite,ogulite i narežite na šnite.Jaja skuhajte pa narežite na šnite kao i krumpir.Luk narežite na šnite i popržite na ulju.
2.

Pomiješajte jaja,krumpir i luk.Posolite i popaprite.Sir narežite na sitne kockice ili deblje naribajte.Namažite vatrostalnu posudu za pečenje.Rasporedite krumpir s jajima i lukom.Pospite sirom.
3.
Kiselo vrhnje pomiješajte sa 2 jaja.Tom mješavinom prelijte krumpir.Zapecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju.
4.
Poslužite kao samostalno jelo ,ili uz neke šnicle i sezonsku salatu.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar