utorak, 18. listopada 2016.
MALO DRUGAČIJI MNOGO UKUSNIJI...KARPATI
By arsenal at 00:50
No comments
Sastojci
Biskvit:
400 grama kiselog vrhnja
2 jaja
8-10 žlica šećera
40 grama mljevenih oraha
3 žlice kakaa
4 žlice ulja
250 grama griza
1/2 čajne žđličice sode bikarbone
Tijesto za makovnjačice
150 grama svježeg sira
50 grama ulja
100 grama šećera
50 grama kiselog vrhnja
1 jaje
1/2 čajne žličice sode bikarone
400 grama brašna
Mak preljev:
80 grama maka
100 ml mlijeka
5 žlica šećera
sušene višnje (ja stavila iz kompota)
Krema od jogurta:
700 gama jogurta
150 grama svježeg sira
100 grama šećera
2 vrećice vanili šećera
3 vrećice želatine
Priprema
1.
Izmiksajte pjenasto jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke.
2.
Ja sam pekla u protvanu veličine 20x35, temperatura oko 170 stupnjeva pola sata odnosno dok ne bude pečeno.
3.
Izmješajte sve sastojke za makovnjačice.
4.
Izmješajte i sve sastojke za mak preljev s time da mlijeko zagrijete.
5.
Tijesto za makovnjačice podijelite na četiri jednaka dijela.
6.
Tijesto razvaljajte na veličinu protvana, ja sam razvalja na 20 cm širine i 35 cm dužine, pa mak smjesu podjelite isto na 4 dijela tako da bude ravnomjerno smjesa raspoređena na sve četiri štruce.
Uz rub tijesta poslažite višnje.
7.
Sve štruce nadjenite, poslažite višnje i zarolajte te stavite u protvan i pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.
8.
Na dno protvana stavite biskvit, pa poslažite pečenje štruce.
9.
Za kremu želatinu pripremite po uputama na vrećici pa je rastopite i dodajte u smjesu jogurta šeećra i sira.
10.
Kremu prelijte preko štruca i stavite u frižider da se dobro stisne.
Posluživanje
Moram napomenuti da mi je biskvit bio malo suh pa preporučam da ga malo natopite da bude vlažniji. a makovnjačice sam malo predugo pekla jer sam čekala da dobju boju što je totalno nepotrebno, pa su mi bile malo tvrde i suhe, što znači da ih nemojte dugo peči, nema veze što će izgledati blijede.
Related Posts:
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Potrebno je: 2 jajeta 12 kašika šećera 12 kašika mleka 12 kašika ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kašike kakaoa 12 kašika brasna 1 kašika ruma može i malo cimeta 1 kesica prasaka za pecivo Pre… Read More
RECEPT ZA KREMŠNITE KOJI VAM NIKADA NEĆE DOSADITI Sastojci 250 g zamrznutog lisnatog tijesta Za kremu: 1 Krema za kremšnite Dolcela 500 ml vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za šlag: 600 ml vrhnja za šlag 2 Šlagfixa Dolcela Za glazuru: 200 g čoko… Read More
MAKEDONSKA SARMA...TAJNI RECEPT ZA UKUSNU SARMU OTKRIVA NAM NAŠA ČITATELJKA IZ MAKEDONIJE Suština ove sarmice je – baš to, sarmice, ne sarme ko šaka…i…crni luk…punooooo crnog luka uz dodatak mnogo začina i dinstanja. Za početak, pripremiti: 10 srednjih glavica crnog luka (barem kilogram) 700 gr svinjskog mleve… Read More
Pišem ovo pismo da te obavjestim da te ostavljam zauvijek. Bio sam dobar... Pišem ovo pismo da te obavjestim da te ostavljam zauvijek. Bio sam dobar suprug sedam godina, ali ništa nisam dobijao zauzvrat. Posljednje dvije nedjelje su bile naročito užasne. Kap, koja je prelila čašu, bio je poziv tvog … Read More
OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJU MARINADU ZA PILETINU OD JOGURTA! Sastojci – meso od pileta po želji – 2 dl čvrstog jogurta – 1 žlica curry mješavine začina – 1-2 žlice senfa – 2-3 češnja češnjaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 2-3 žlice maslinovog ulja – 1 žl… Read More
0 komentari:
Objavi komentar