utorak, 18. listopada 2016.
PROVJEREN NAČIN ZA ČIŠĆENJE PEGLE OD NASLAGA,PRLJAVŠTINE I KAMENCA
By arsenal at 09:03
No comments
čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaNa mnogim peglama, vremenom nastaje kamenac i naslage. To, naravno, otežava peglanje, zato je važno da pravilno očistite dno pegle. Evo i kako.
Pre nego što počnite čišćenje pegle na ovaj način, pripremite sud otporan na toplotu (tepsiju, đuvec, široki tiganj, vatrostalnu činiju) u koji možete smestiti svoju peglu. Takođe će vam trebati dva drvena štapića, na koji ćete staviti peglu, tako da između pegle i dna posude napravite razmak oko 1 cantimetar. Tako je najlakše očistiti peglu.
Sada je potrebno da uradite sledeće:
Uzmite sud otporan na toplotu , koji imate u kući, stavite na njegovo dno dva drvena štapića, na koja ćete staviti peglu.
Stavite peglu u sud na drvene štapiće.
Naspite u sud limunsku kiselinu(limuntus).
Prokuvajte vodu i polako je sipajte u sud.
Potrebna količina vode i limuntusa je u zavisnosti od veličine suda, u proporciji – 1 kafena kašičica limuntusa na 200 ml vode.
Voda treba da pokriva grejnu ploču pegle na 1-1,5 centimetar. Svi gumeni i električni delovi treba da se nalaze iznad vode. Pegla je naravno isključena.
Ostavite je tako da odstoji 5-10 minuta.
Posle sud stavite na šporet na umerenu vatru. Kada voda u sudu provri, ostavite da vri još 10-15 minuta.
Videćete šta sve može „izaći“ iz vaše pegle.
Posle peglu dobro operite, očistite (ako postoje opcija samočišćenja) spolja i unutra. Prebrišite mekom tkaninom i ostavite je da odstoji nekoliko sati. Nakon toga je ponovo možete koristiti.
Related Posts:
POSLE PREKIDA SAM OTIŠAO U PARK DA BI… Nakon prekida sa prvom djevojkom, samo sam otišao u park i sjeo na klupu. Sjedio sam tako, u mislima, tužan, nikakav, jadan. Neznam koliko sam tako sjedio, kada me trgnuo glas “Mogu se pridružit? (adsbygoogle = window.a… Read More
SPECIJALITET MAKEDONSKE KUHINJE KOJI MOŽETE NAPRAVITI ZA 20 MINUTA Sastojci 600 gr. feta sir 200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer) 200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen) 200 gr. šampinjone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kečap origan… Read More
PRAVI HIT OVOG LJETA KOLAČ KOJI OSVJEVAVA BOLJE NEGO BILO KOJI DTUGI Svaki put u slasticarnici kad pojedem jedno trilece meni je sramota da uzmem josh hahahh,toliko volim ovaj kolac sto se gostim svaki put kod kuce:) Evo jedan prelepi recept koji lako se pravi a josh lakshe ispari !!!… Read More
CARSKA SALATA MENI POSEBNO DRAGA JER JE BEZ KONZERVANSA Nama najdraza, bez kupusa i zelenog paradajza... Fantasticna za zimsko meze! Sastojci Povrce: 4 kg paprika 3 kg sargarepa 3 kg karfiol Zacini: Po ukusu persun (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po ukus… Read More
BRZI BUREK A UKUSAN KAO IZ PEKARE Brzo i jednostavno, da jednostavnije ne može biti, a okus mu je veoma sličan bureku iz pekarnice Potrebno 1 paket gotovog vučenog tijesta/jufke/kore za pitu (500 gr) 50 ml maslinovog ulja 250 ml mlake vode so po ukusu oko … Read More
0 komentari:
Objavi komentar