četvrtak, 6. listopada 2016.
RECEPT ZA ORGINALNI BOSANSKI BUREK
By arsenal at 02:31
No comments
Sastojci
– 500 gr brašna
– mlaka voda
– malo soli
FIL:
– 500 gr mljevene teletine
– 2 luka
– so, biber
Način pripreme
Od brašna, vode i soli zamijesiti tijesto za jufku.
Podijeliti na dva dijela i svaki namazati uljem.
Ostaviti da se odmori pa razvući tanke jufke.
Luk izrezati na male kockice pa pomiješati sa mesom.
Posoliti, pobiberiti pa kapati na jufku.
Motati i redati u tepsiju.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Related Posts:
KAKO SKUHATI KUKURUZ - IZMEĐU DVA KUHANJA SAVJETI Šta da vam kažem…ja sam i za ovo zvala Kraljicu Majku da je pitam kako da skuvam…’El sramota, ’el nije…ko priznaje, pola mu se prašta :) Manje dete me je pitalo kad ću kuvati kukuruz…hmmm, e…mislim se ja, još jednom kad ga… Read More
VELIKA NJEMAČKA FIRMA TRAŽI RADNIKA: Plaćaju i do 6.500 eura, nude stan, hranu, osiguranje, bonuse… Njemački gigant Kontech GmbH traži radnika za održavanje mašina, uz obavezno znanje njemačkog jezika, a plata je od 3.500 do 6.500 eura. Kontech GmbH je kompanija osnovana 1997. godine, a bavi se mašinstvom, elektrotehnikom,… Read More
SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA Donosim vam najbolji recept za galete ili bakini kolac. Kazem samo za onaj recept da je najbolji koji je isproban od velikih broja osoba a i ukljucujuci i mene . Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana ako se nepojedu k… Read More
MOJ MUŽ JE NAJBOLJI MUŠKARAC ALI I NAJGORI...NAJVEĆI GAD KOJEG POZNAJEM Moj muž je i najbolji muškarac, ali i najgori… najveći GAD kojeg poznajem. U braku smo 7 godina i dokle god ne ode u posjetu svojim roditeljima naš život je idiličan, on je nježan i pažljiv, ali kada ode kod svojih roditel… Read More
VOĆNI KOLAČ SA PIŠKOTAMA GOTOV ZA 10 MINUTA Sastojci: 2 kutije piškota 200 ml mleka Fil 100 g margarina 100 g šećera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 čaše kisele pavlake 500 ml slatke pavlake 1 kesica želatina 500 g voća po želji (j… Read More
0 komentari:
Objavi komentar