srijeda, 12. listopada 2016.
RECEPT ZA ORGINALNU DOMAĆU VEGETU BEZ POJAČIVAČA UKUSA KOJA JE MNOGO ZDRAVIJA OD PRAVE
By arsenal at 04:29
No comments
Što se vegete tiče…konstantno je prisutna neka panika od nje. Već dve godine uzastopno pri odlasku sa koleginicama na lekarski pregled, prvo pitanje interniste je: „Da li koristite vegetu?“
SASTOJCI U NAŠOJ VEGETI:
700 gr šargarepe
700 gr crvene paprike
200 gr korena peršuna
500 gr korena celera
700 gr crvenog luka
700 gr morske soli
1 vezu peršunovog lista
2 veze celerovog lista sa sve stabljikom (kad volEm)
1 veza lista selena
PRIPREMA:
Svo povrće očistite i izmerite, kako biste znali koju količinu soli da stavite. Na 4 kg povrća ide 1 kg soli. Stavljajte povrće u hladnu vodu dok sve ne završite.
Očišćeno povrće još jednom dobro operite, pa stavite opet u hladnu vodu, prethodno presecajući na manje komade. Listove takodje dobro operite.
Veličinu komada ocenite u odnosu na veličinu koja prolazi u mašini za mlevenje mesa, jer će vam to sada biti najbolji drug (ili najbolja drugarica).
Dakle, namontirajte mašinu za mlevenje mesa i uzimajući mešano povrće – malo od ovog, malo od onog, uz dodavanje listova peršuna, celera i selena, sameljite svo povrće.
Samleveno povrće promešajte i dodajte so, pa ponovo promešajte i ostavite da stoji preko noći. Povremeno promešajte vegetu.
Sutradan stavite vegetu u staklene tegle i zatvorite metalnim zatvaračem, pa pravac u špajz. Kada otvorite neku teglu, možete je držati u frižideru, čisto da biste bili sigurni da joj se ništa neće desiti, mada – kažu ljudi, žene…jel…da se neće pokvariti ni ako je otvorite i ostavite napolju. Mi smo naučili na frižider
I, to bi bilo to, sada mi držite fige da ispadnem faca kod lekara, sem ako ove godine ne odustane od tog pitanja – onda sam se ispalila Jer, kada bude pitao da li koristim vegetu, ja ću ponosno reći: DA i neću morati lagati, a onda ću dodati AL’ DOMAĆU, pa da ga onda vidim (možda razmeni recept sa mnom
Related Posts:
KREMASTI KEKS NA EKS KOLAČ POTREBNO: 8 bjelanjaka 8 žlica brašna 8 žlica šećera 1/2 praška za pecivo 3 žlice ulja Za kremu: 8 žumanjaka 8 žlica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 žlica gustina 2 žlice oštrog brašna 3… Read More
JEDNOSTAVAN TRIK: EVO KAKO RASHLADITI STAN BEZ KLIME! Temperature više od 30 stupnjeva zahvatile su cijelo naše područje i dok neki uživaju u tome, mnogima to predstavlja pravi problem. redneck-air-conditioner Posebno su time pogođeni oni stariji, bolesni, oni koji nemaju pri… Read More
JEFTINA I BRZA GIBANICA OD TRI SASTOJKA! Ako želite da pripremite veoma brz, ukusan i jednostavan ručak, koji će pri tome zasititi ukućane, a ne zahtevate meso – na pravom ste receptu. Sačuvaće vam novčanik i napuniti stomake SASTOJCI: 1/2 kg kora za pitu 6 jaja … Read More
SUPER BRZ I DIVAN DORUČAK ZA 10 MINUTA…PUNJENE ROLNICE Image result for SUPER BRZ I DIVAN DORUČAK ZA 10 MINUTA…PUNJENE ROLNICE Sastojci 1 salica 250 ml. 2 salice brasna 4 zlice hladnog putera 1.5 zlicica praska za pecivo 1 zlicica sode bikarbone (adsbygoogle = window.ads… Read More
KREMASTA TORTA ZA 5 MINUTA....LEDENI SENDVIČ Sastojci 9 komada sendwich orginal sladoled cokoladni preljev (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); karamelni preljev slag krema od vanilije ( po upustvu napravit ) Priprema 1. Prvo napravite slag kre… Read More
0 komentari:
Objavi komentar