četvrtak, 20. listopada 2016.
ŠAŠAVO TIJESTO ZA RAZNE KOLAČE I DRUGA JELA
By arsenal at 12:47
No comments
Šašavo tijestoPripremite ovo tijesto i imaćete skoro pa gotovo jelo kad se u toku radne sedmice vratite s posla....
Potrebno:
pola litra jogurta
pola litra mlijeka
čaša od jogurta ulja
kašičica soli
prašak za pecivo
kesica kvasca
2 jaja
kilogram i po brašna
Priprema:
Dobro izraditi tijesto od navedenih sastojaka i staviti u uljem podmazanu kesu, dobro zavezati i ostaviti u frižider 4 sata.
Ovo tijesto se moze koristiti za slatke, slane kifle i štrudle. U frižideru može stajati 7 dana.
Related Posts:
DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE SASTOJCI: 1 kesica ili kocka kvasca 5 dl mleka malo ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kg mekog brašna 1 kašikica šećera 1 kašika soli viršle listići kačkavalja PRIPREMA: U mlaku vodu dodati k… Read More
PUNJENI KEKSIĆI...APSULUTNO SAVRŠENI Sastojci Tijesto za cca 25 keksića 170 g maslaca 100 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prstohvat soli pola žličice eesencije vanilije 1 jaje 225 g brašna ...i još.... cca 25 malih čokoladnih… Read More
MINI ŠTRUDLICE SA NUTELOM BEZ ČEKANJA DA TIJESTO NARASTE SVE SE RADI ODMAH Sastojci 500g. brasna 1/2 praska za pecivo 100g. secera u prahu 1 vanilin secer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200g. maslaca narezanog na listice 160ml. mlijeka 1/2 korica i sok od limuna 220g. nu… Read More
DA LI STE KARFIOL KADA SPREMALI NA OVAJ NAČIN...RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO Sastojci: 1 velik ili 2 mala karfiola otprilike 4 kocke za supu (one za 1/2l vode) 1/2 kašičice majčine dušice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 – 6 listova lovora 150 gr putera 100 gr mocarele (m… Read More
DORUČAK KOME SE RADUJU I VELIKI I MALI SA OVOM PLETENICOM NE MOŽETE POGRIJEŠITI Sastojci 800gr brasna 0.5l mleka 2 kasicice soli 1 kom kvasac 1 kasicica secera 125gr margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZA FIL 400 gr salame 200gr trapista 100gr kecapa origano ZA P… Read More
0 komentari:
Objavi komentar