srijeda, 12. listopada 2016.
sirnica uz dodatak feta sira ni u pekari bolju niste probali....recept i postupak
By arsenal at 01:50
No comments
Sastojci:
½ kg brašna
300 ml tople vode
15 gr soli
fil po želji, predlažem 400 – 500 gr feta sira
svinjska mast
Priprema:
Ono što se navodi kao veoma važno jeste da se testo jako dobro umesi, dok ne postane skroz glatko. Dakle, od brašna, vode i soli umesite glatko testo, meseći ga 30 – tak minuta. Za to može poslužiti mikser sa nastavcima za mešenje ili mini pekara, ako imate program za mešenje testenine (bez dizanja, jer u ovo testo ne ide kvasac). Ja sam koristila taj program, 3×15 minuta i odlično je umešeno testo. U nedostatku tehnike i ruke će sasvim dobro poslužiti ali samo istrajno
Kada ste testo dobro umesili, podelite ga na 4 dela i pošteno namažite mašću i od gore i od dole i ostavite na jednako namašćenu radnu površinu da se odmori pola satićka, prekriveno folijom (ili kesicama u mom slučaju).
Za to vreme pripremite fil. Ja sam ovaj put koristila neki sitan sir ali definitivno, kako sam gore rekla, feta sir daje mnogo ukusniji rezultat.
Dooooobro namastite radnu površinu.
Uzmite prvi komad testa, još ga dobro namastite od gore i dole i razvlačite ga nežno rukama po maaaasnoj podlozi, koliko god možete. Kako ženica reče u receptu, može se desiti da pukne a to se meni naravno i desilo. No, to nije nikakav problem. Krajeve testa takodje rastanjiti što bolje možete a ako ne ide, možete ih i odseći. Kada ste rastanjili prvu koru, savijte je u kvadrat i pažljivo odložite sa strane.
Uzmite drugu koru i ponovite sve što i sa prvom, sem smotavanja. Onda postavite smotanu prvu koru na ovu drugu i pospite polovinom fila. Sada presavijte drugu koru preko fila, savijajući preko ćoškova, da se izbegne da dobijete konačan proizvod kvadrat. Ponovo odložite pažljivo sa strane.
Ponovite postupak rastanjivanja treće kore, uzmite odložene smotane dve kore, postavite ih na treću, pospite ostatkom fila, ponovo smotajte preko prve dve i odložite.
Na kraju, razvucite četvrtu koru kao prethodne tri, uzmite smotane tri, stavite na razvučenu četvrtu koru i zamotajte četvrtu preko smotane tri.
Stavite u okruglu (a i ne mora) tepsiju i pravac u lernu ugrejanu na 200°C na pečenje sve dok burek ne porumeni a to bude nekih 30 – 40 minuta. Kada je gotov, prevrnete ga na tanjir, isečete na komade i uživate u bureku koji ste potpuno sami pripremili!!!
Prijatno i verujte, recept je zaista odličan! Potrebna je samo volja i hrabrost za prvi put!
Related Posts:
NE PODNOSIM, TAČNIJE MRZIM SUPRUGOVOG SESTRIĆA. JA I MUŽ ŽIVIMO KOD NJEGOVIH Ne podnosim, TAČNIJE MRZIM suprugovog sestrića. Ja i muž živimo kod njegovih i svaki vikend, svaki raspust njegova sestra to malo derište dovede kod nas. Dok ona sa svojim mužem uživa, izlazi, ja joj moram čuvati dijete. Jed… Read More
GOTOVA ZA PAR MINUTA. KEKS VOĆNA TORTA Ova keks torta se jednostavno pravi i veoma je ukusna. Mešavina keksa, voća i fila sigurno vas neće razočarati. Sastojci 1,5 l mleka 250 grama griza šećer (dodaje se u griz, po želji) (adsbygoogle = window.adsbygoogle |… Read More
GRAŠAK VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE NAJ, NAJ… Sastojci – 500 g svježeg ili smrznutog graška – 1 veća mrkva – vezica peršunovog lista – 2 žlice ulja – 1 žličica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1 žličica mljevene slatke paprike – 2 žlice b… Read More
KOSOVSKA PITA KAKO SAMO RANIJE NISAM IMALA OVAJ RECEPT Sastojci: 500 gr brašna 700 ml vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 jajeta kašičica soli 300 gr kajmaka Način pripreme: Od brašna, jaja, soli i vode zamesiti testo gušće nego za palačinke. Rernu… Read More
PUNJENA BUHTLA POGAČA Sastojci kvasac 1 dcl toplog mlijeka 1/2 svježeg kvasca 1 velika žlica šećera po potrebi brašna tijesto 1/2 kg brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 dkg šećera 10 dkg *otopljenog maslaca 1,5 d… Read More
0 komentari:
Objavi komentar