nedjelja, 16. listopada 2016.
STARINSKA POSNA SARMA VJERUJTE MENI NEMA BOLJE
By arsenal at 12:46
No comments
Sastojci
1 glavica kiseli kupus
4 glavice crni luk
2 straka praziluk
3 male soljice pirinac
1 kasika sitna aleva paprika
1 kasika krupna ljuta ili slatka paprika
so, biber,lovorov list,ulje
Priprema
1.
Na ulju proprzimo seckani luk i praziluk,dodamo oprani pirinac i przimo na srednju temperaturu dok pirinac ne dobije staklast sjaj.Dodamo soli,crnog bibera,slatke mlevene paprike i ljuta tucana paprika{ ko ne voli ljuto moze slatka}.
2.
Na dnu posude u koju cemo peci sarmu stavimo malo ulja,ja na dno stavljam sitno seckani sredisnji deo kupusa a preko njega redjam sarmice.Bolje su kad su manje tako da ja listove secem na manje delove i stavljam po jednu ravnu kasiku fila.Na sarmice stavljam 2-3 lovorova lista i preko sarmica stavljam cele listove kupusa tako da sarmice ostaju socnije .Prelivamo vrucom vodom {oko 2 prsta iznad sarme}, malo pouljamo,pokrijemo posudu poklopcem i stavimo u rerni na 180c oko 3,5 do 4 casa.Resetka u rerni je postavljena nize od sredine.
3.
Savet: sto vise luka i praziluka {i ako je sa mesom} sarma se biti ukusnija, dobro je da je posuda za pecenje visa {serpica} kako ne bi kipilo{ ja sam je danas spremala u zemljanoj posudi jer ima poseban ukus} ,ako je posna nemojte stediti na ulju i sto se duze pece to je bolja,normalno temperatura ne treba biti jaka vec umerena " da krcka na tivko" kazemo u Makedoniji.
4.
Kad sklonite listove, sarme su socne a nikako prepecene a kad izvadite sarmicu nema uopste tecnosti, samo malo ulja {ovako mozete proveriti na jednom kraju posude ako niste sigurni dali je gotova}
Posluživanje
Moze topla a moze i hladna posto je bez mesa.Najveci drug ove sarmice je komad toplog hleba-lepinjice.DOBAR APETIT !!!!
Related Posts:
SIN SE OŽENIO I DOVEO JE KUĆI. NE ODGOVARA MINI MALO... Sin se oženio i doveo je u kuću. Ne odgovara mi nimalo, živjeli su kao podstanari a sad su meni došli jer je ona ostala bez posla. Moj muž je obožava, familija je hvali a mene glava boli od same njene pojave. (adsbygo… Read More
“KOKOS BAKLAVA”: SVI LJUBITELJI KOKOSA ĆE OBOŽAVATI OVU BAKLAVU… Sastojci: 500 g tankih kora za baklavu 5 jaja 2 šolje šećera 1 šolja ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 šolja jogurta 200 g kokosovog brašna 1 prašak za pecivo Za preliv: 4 šolje šećera 5 šolj… Read More
“TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM”: Oduševit će vas, pravit ćete ih stalno… Sastojci: Tijesto: 600 g brasna 40 g svjezeg kvasca 300 ml mlijeka 50 ml ulja so Fil: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 350 g fasiranog mesa 1 glavica crnog luka 1 svjeza paprika 1 paradajz persun s… Read More
PILETINA 5+5 MENI OVAKVI RECEPTI OLAKŠAVAJU ŽIVOT Sastojci 300g pilećeg filea 2 dl jogurta 1 kašikica senfa 1 kašikica kurkume (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašikica suvog peršuna (može i svež) 1 kašikica gustina 1 dl mlake vode malo Vegete u… Read More
OD SREDNJE ŠKOLE SAM BIO ZALJUBLJEN U NJU, ALI ONA JE ODABRALA MOG NAJBOLJEG DRUGA… Od srednje škole sam bio zaljubljen u nju, ali ona je odabrala mog najboljeg druga i nakon srednje škole se i udala za njega. Uvijek je ona gajila veće emocije prema njemu, nego on prema njoj. Žalim je jer najbolje znam kaka… Read More
0 komentari:
Objavi komentar