utorak, 11. listopada 2016.
TORTA ZA ČISTU DESETKU...NEMA OSOBE KOJOJ SE NIJE SVIDJELA
By arsenal at 13:58
No comments
Sastojci
WOW čokoladni biskvit
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
za natopiti biskvit...
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
fil od jagoda s maslacem
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
70 g maslaca
kokos vanilin kremica
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema
1.
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
2.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
3.
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
4.
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom - 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč - čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.
Related Posts:
TURSKI DESER KOJI PODSEĆA NA RAFAELO GOTOV ZA 15 MINUTA Brzo se napravi a jos brze se pojede.. Recept sam dobila,i odmah isprobala. Ukusom podseca na Rafaello kuglice.. Sastojci Potrebno za Dezert: 5 dl. hladnog mlijeka 40 g. kokosa (adsbygoogle = window.adsbygoo… Read More
Rođeni u OVOM horoskopskom znaku su najbolji ljudi jer IMAJU DUŠU! Ako uporno birate pogrešne ljude za ljubavne partnere ili prijatelje, vrijeme je da pogledate u zvijezde. Ljudi u ovom znaku odražavaju čistu energiju života, strastveni su i jaki. Kada ih jednom upoznate više nikada nećete … Read More
PILETINA U BIJELOM SOSU Brza i ukusna piletina koju možete servirati uz rižu, krompir ili preliti preko tjestenine. Sastojci 500 gr pilećih prsa 200 ml vrhnja za kuhanje 2 kašike ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kaši… Read More
ČOBANAC PO RECEPTURI NAŠE VJERNE ČITATELJKE Sastojci 1 kg junetine na kockice 4 glavice luka 3 režnja češnjaka 1,5 vrečica fanta za gulaš i paprikaš (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 list lovora paradajza krumpira 2 dcl bijelog vina … Read More
IMAM 26 GOD. MATI ME NATERALA DA SE UDAM ZA KOMŠIJU KOJI IMA 800 EVRA PENZIJU... Imam 26 god. mati me naterala da se udam za komšiju koji ima 800 evra penziju sa namerom da ću je naslediti kad umre. Planirano sam ostala trudna sa njim kako bi me više cenio i poštova plašim se da će dete roditi nesposobno… Read More
0 komentari:
Objavi komentar