utorak, 11. listopada 2016.
TORTA ZA ČISTU DESETKU...NEMA OSOBE KOJOJ SE NIJE SVIDJELA
By arsenal at 13:58
No comments
Sastojci
WOW čokoladni biskvit
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
za natopiti biskvit...
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
fil od jagoda s maslacem
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
70 g maslaca
kokos vanilin kremica
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema
1.
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
2.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
3.
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
4.
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom - 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč - čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.
Related Posts:
PREDIVAN KOLAC JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI.ŠARENICE ! Sastojci kora 6 belanaca 11 kašika kristal šećera 210 gr margarina 15o gr mlevenih oraha 1 prašak za pecivo 15o gr brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); žuti fil 6 žumanaca 12 kašika šećera crni f… Read More
PROVJEREN NAČIN ZA ČIŠĆENJE PEGLE OD NASLAGA,PRLJAVŠTINE I KAMENCA čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaNa mnogim peglama, vremenom nastaje kamenac i naslage. To, naravno, otežava peglanje, zato je važno da pravilno očistite dno pegle. Evo i kako. Pre nego što počnite čišćenje … Read More
FRANCUSKI KLASIK OD SAMO 4 SASTOJKA Ovaj dezert nešto sasvim posebno: ukus, lagana priprema i zanimljive metode pripreme. Sastojci: 1 l slatke pavlake 185 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vanilijna mahuna 2½ dl ili 13 žum… Read More
TORTA KOJOJ NIKO NEĆE MOĆI ODOLITI Sastojci Za mascarpone kremu 8 pasterizovanih žumanjaka 150 g šećera u prahu 500 g marcarpone sira 2,5 dl slatkog vrhnja 30 g šećera u prahu Za mješavinu od kafe i likera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(… Read More
FANTASTICNI UMAK OD 10 MINUTA! KAD VAM JE DO NOVIH OKUSA, A ŽELITE NEŠTO HITRO, UZDAJTE SE U HLADNJAK I UOBIČAJENO – MALO VRHNJA, MALO MAJONEZE, MALO LIMUNA… Sastojci 200 ml kiselog vrhnja 3 žlice majoneze 1 žlica limunova soka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 žličicu Češnjak granula Podravka sol Koristili smo Češnjak granule Priprema 1. U zdjelici iz… Read More
0 komentari:
Objavi komentar