nedjelja, 20. studenoga 2016.
BAKINI ČUPAVCI! OTVORILA SAM RECEPTIĆ, SASTOJCI SU BILI NA BROJU I NAPRAVILA OVE MEKANE, SOČNE ČUPAVCE KOJI SE TOPE U USTIMA.
By arsenal at 04:00
No comments
SASTOJCI
BISKVIT
– 3 jaja
– 15 žlica šećera
– 1 dl ulja
– 1 dl mlijeka
– 17 žlica brašna (mekog)
– 1 vrećica praška za pecivo
– malo soli
ČOKOLADNI UMAK
– 250 g čokolade za kuhanje
– 250 g maslaca
– oko 2 dl mlijeka
i još….
– 300 g kokosa
PRIPREMA
Pećnicu upaliti na 180°C.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg.
U drugoj posudi žumanjke umutiti sa šećerom i uljem. Dodati mlijeko, prosijano brašno sa praškom za pecivo (malo po malo) i sol.
Ručno dodati snijeg od bjelanjaka.
Pleh dimenzija 30×30 obložiti papirom za pečenje, te uliti i poravnati pripremljenu smjesu.
Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 15-20 min (dok lagano ne porumeni i čačkalica suha izađe van).
Ohladiti biskvit.
Kad se biskvit ohladio, narezati ga na kockice (ja sam ih rezala na dimenzije 5×5 cm). Staviti na laganu vatru maslac i čokoladu i otopiti.
Dodati mlijeko (ne odjednom, već dok ne dobijete rjeđi, al ne prerijedak umak**). Kad proključa, skinuti s vatre.
U duboki pijat staviti kokos.
Kockice biskvita ubaciti u umak, okretati da upije čokoladu sa svih strana (pomozite si pinjurom), ocijediti, te staviti u pijat sa kokosovim brašnom da se kokos zaljepi sa svih strana
Gotovog čupavca slagati na pladanj (obložen papirom za pečenje) i pustiti da se potpuno ohladi.
Čupavci budu meki, sočni i tope se u ustima.
Dva čupavca sa slike zamrznula sam, i pogodni su za zamrzavanje. Kad ih napravite, željenu količinu stavite u alu foliju i zamrzivač. Kad se zaželite, izvadite iz zamrzivača i za par sati imate mekane fine čupavce.
Kako sam kasno radila biskvit, nije mi se potpuno ohladio, a isto sam izrezala kockice i lagano mlakog umakala u čokoladu.
Točnu količinu mlijeka ne mogu napisati jer sam otprilike dodavala čokoladi i maslacu, ali otprilike je to cca 2, 2.5 dl.
Imala sam domaća, jaaako mala jaja, pa sam radila sa 4 jaja, a ostale sastojke u količinama koje su navedene u receptu.
Related Posts:
ORGINALNA KREMA I POSTUPAK IZRADE ZA KINDER MILK ŠNITE SASTOJCI Biskvit – 5 jaja – 5 žlice šećera – 5 žlice oštrog brašna – 1 žlica škrobnog brašna – 4 žlice kakaa – pola praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1,5 dcl ulja – par kapi arom… Read More
KREMASTA TORTA...SAVRŠEN IZBOR ZA LJUBITELJE KREMASTI KOLAČA Sastojci: Za kremu: 250 g čokolade, 200 g nugata, 750 ml slatkog vrhnja Za biskvit: 3 bjelanjka, 3 žlice hladne vode, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g šećera, 3 žumanjka, 75 g brašna, 15 g k… Read More
SAVRŠENO TIJESTO BEZ KVASCA I MLIJEKA IDEALNO ZA UŽINU ILI DORUČAK Sastojci Tijesto: – 750g. brasna t-400 – 500g. kisele pavlake – 1,5 kasicica soli – 1 kasicica secera – 200g. margarina – 2 praska za pecivo – 3 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadjev: – 200… Read More
PRVVI DAN NAKON RAZVODA ŽENA JE PROVELA PAKUJUĆI SVOJE STVARI..... Prvi dan nakon razvoda žena je provela pakujući sve svoje stvari u kutije, sanduke i kofere. Drugi dan je pozvala radnike iz agencije za selidbu, koji su odvezli njene stvari. Treći dan je sela za divni sto u sali za ruča… Read More
TORTA ZA ČISTU DESETKU: PLAZMA TORTA...KRALJICA PLAZMA TORTI Predivna tortica ne previše slatka jednostavna za napraviti a dosta je dođe Sastojci: Biskvit: 10 bjelanaca 20 kašika šećera 150 gr kokosovog brašna Krema: 10 žumanaca 15 kašika šećera (adsbygoogle = window.adsbygoo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar