utorak, 22. studenoga 2016.
BRESKVICE: KORAK PO KORAK
By arsenal at 06:38
No comments
SASTOJCI
Za breskvice:
2 jumbo jaja, ili 3 srednje velicine
180 gr secera
225 ml ulja
3 kasike mleka
1 kesica vanilin secera
2 kasicice praska za pecivo
3 kasike brasna
425 gr brasna
za punjenje:
350 gr domaceg dzema od sljiva
150 ml ruma
mrvice od breskvica
za farbanje:
85 ml vode ( za svaku boju, i mozda malo vise u zavisnostikoliko dugo drzite breskvice u boju)
po zelji kapi farbe za hranu
po zelji ekstrakt od maline i kruske
PRIPREMA
1. Zicom umutiti jaja i secer vrlo malo pa dodati ulje koje cete takodje umutiti dok se ne sjedini sa jajima.
2. U umucenu smesu dodati 3 kasike mleka i vanilin secer pa i dalje mutiti zicom da sjedinite ,i na kraju dodati 2 kasicice praska za pecivo i 3 kasike brasna sve to sjediniti pa ostaviti u frizider da odstoji dva sata.
3. Izvaditi posle dva sata pa dodati 425 gr brasna, nemojte staviti celu kolicinu brasna, jer dosta zavisi od velicine jaja, umesati brasno varjacom, pa istresti na pobrasnjenu radnu povrsinu i umesiti glatko testo.
Ako vam se lepi za prste dodati jos brasna dok ne bude fino testo koje se ne lepi za prste.
4. Od gotovog testa kidati loptice, ja volim da ih radim sa ovom spravicom, koja je ustvari da se vade loptice iz dinje i lubenice, i onda su vam sve iste, dobro ih dlanovima uradite da vam budi glatke, jer ako nisu glatke, pucace vam.
5. Staviti na pleh, koji ste prekrili sa papirom za pecenje i peci ih dok vam blago ne porumene na 165-170*C u zavisnosti od vase rerne.(na mojoj rerni je 160*C i peku se oko 18 minuta)
6. Mlake kuglice dubiti ivicom ostrog noza i stavljati ih na posluzavnik, koji ste postavili kuhinjskim papirom (takodje vam moze posluziti ovaj nozic na drugom kraju ove alatke za dubljenje)
7. Mrvice od kuglica pomesati sa domacim dzemom od sljiva i dodavati ruma po zelji. Treba da vam se rum oseti vise od dzema.
8. Puniti kuglice, ako imate visak dzema okolo, ocistiti nozem.Spojiti kuglice zajedno.
9. Pripremiti dve posudice i u svaku sipati po 85 ml vode (mozda ce vam trebati i vise,u zavisnosti koliko hocete da vam boja bude jaka) dodati kasiku dve farbe za hranu i pola flasice ekstrakta od maline i kruske (ako imate breskvu stavite breskvu, ja je nemam pa koristim kruskin ekstrakt) pa zamociti jednu stranu jednom dva puta ili tri puta.
10. Zamocene breskvice naredjati na pleh koji ste postavili kuhinjskim papirom da se malo ocede, uradite 5-6 breskvica, pa ih onda uvaljati u sitniji secer i ostaviti ih na posluzavnik koji ste postavili kuhinjskim papirom.
11. Zavrsene breskvice prekriti cistom kuhinjskom krpom ili carsafom pa ih ostaviti preko noci da se osuse.
12. Pred sluzenje zabosti im listice i naredjati na tacnu sa drugim sitnim kolacima.
13. Ovako spremljene kuglice mogu biti zamrznute, staviti jedan red pa papir za pecenje pa drugi red, nemojte vise od dva reda jer se mogu ostetiti. Zatvoriti ih u kutiju i ostaviti u zamrzivac.Mogu stajati vise od dva meseca u zamrzivacu.
Related Posts:
IMAM 48 GODINA I U BRAKU SAM PREKO 20 GODINA...NIKADA JE NISAM PREVARIO Imam 48 godina i u braku sam preko 20 godina. Nikada je nisam prevario, do prošle godine. Od prošle godine viđam se sa jednom djevojkom, mislim “praznim” se sa njom. Sa svojih 22 godine čini me sretnim kao što nikada u život… Read More
OVOM SMJESOM SU POČELI SVI PRSKATI SVOJE KREVETE… KADA POGLEDATE ZAŠTO ODMAH ĆETE POLETITI DA URADITE ISTO! Alkohol koriste mnogi ljudi kao dezinfikaciono sredstvo ljepljivi odstranjivač. Ali postoje i mnoge druge koristi osim dezinfekcije za koje mnogi ljudi nisu čuli. Čak se može koristiti i u kozmetici. 1. Riješite se grinja iz… Read More
RECEPT KOJI JE ZALUDIO INTERNET: Čitav svijet pravi ovaj “magični kolač”, evo zašto… [VIDEO] Magični kolač 3 u 1 trenutno je jedan od najpopularnijih kolača na društvenim mrežama. Iako ima tri sloja, ne može ga biti lakše napraviti i upravo se u tome krije njegova “magija”. Sastojci: ● 3 jaja ● 1 žlica vode ● 90 g … Read More
UKUSAN RUČAK NA BRZINU...KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE Sastojci Za osnovu 1 kgr. krumpir 1 jaje 1 zlicica so 100 gr. kaskaval 100 gr. sunka 2 zlice mleko 20 gr. margarin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); zeleni dio mladog luka - (perca od luka) Za paniranj… Read More
MOJ DANAŠNJI RUČAK DJECI SE MNOGO SVIĐA PA GA ČESTO PRAVIM!!! Sastojci Tijesto 250 g oštrog brašna 250 g glatkog brašna 1 jaje 0,5 dcl ulja 3 dcl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sol Nadjev 75 dkg svježeg kravljeg sira 2 jaja sol Preljev 1/2 l vrhnja za k… Read More
0 komentari:
Objavi komentar