ponedjeljak, 14. studenoga 2016.
JAKO BRZE I UKUSNE STARINSKE OBLATNE
By arsenal at 10:59
No comments
Potrebno je:
200 gr karamela od lešnika
500 gr šećera
2 dcl mleka
250 gr putera ili margarina
300 gr mlevenog keksa
1 veće oblande
Priprema:
U posudu staviti seckane karamele, 500 gr šećera i 2 dcl mleka. Kuvati na tihoj vatri da se karamele i šećer istopi.
Dodati puter da se istopi. skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.
Izmešati i toplom masom filovati oblande, opteretiti nečim teškim filovane oblande i ostaviti da se ohlade. Seći na štanglice.
Related Posts:
ROLNICE PUNJENE KREMOM OD VANELIJE HVALATI TI SEKO NA PREDIVNOM RECEPTU ZA VANIL KREMU Sastojci Za rolice: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta maslac za kalupe 1 jaje Za kremu: 1 Želatina Dolcela 50 ml vode 500 ml mlijeka 1 Prašak za puding vanilin Dolcela 1 žlica Gussnela Dolcela 3 žumanjka 150 g šećera… Read More
PRŽENICE ZA POČETNIKE...OTKRIT ĆU VAM TAJNU MOJE SEKE ZA NAJUKUSNIJE PRŽENICE Sastojci: stari hleb, najbolje "Sava" od pre 2-3 dana, 10-12 kriški 3 jaja 3 dl mleka prstohvat soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ulje za prženje Postupak: 1. U činiji razmutiti jaja viljuškom.… Read More
NAJLJEPŠA TORTA ZA KOJU JE NAPISAN RECEPT Sastojci Brownie biskvit 3 jaja 233 g secera 116 g brasna 6,6 g vanil secera 5 g praska za pecivo 33 g kakao 83 g tamne cokolade, isjeckane malo krupnije 133 g omeksanog maslaca 1,5 - 2 dl mlijeka za natopiti biskvit (… Read More
NEUNIŠTIVA ENERGIJA: ČAJ OD OVE BILJKE VAM MOŽE POMOĆI KOD SVIH BOLOVA! EVO KAKO DA GA SPREMITE Ovu višegodišnju biljku krase mesnati debeli listovi puni vode. Možemo reći da raste svuda, a u našim krajevima služi kao ukrasna i kao lekovita biljka. Iako vam je ova biljka verovatno najpoznatija kao lek za uhobolju i z… Read More
PROVJERITE ZAŠTO OVU TORTU NAZIVAJU KRALJICA MEĐU TORTAMA! Sastojci: Prva kora: 5 bjelanca 100 g šećera 100 g mljevenih oraha 2 žlice brašna 1 prašak za pecivo Druga kora: 5 bjelanca 100 g šećera 100 g kokosovog brašna 1 praša… Read More
0 komentari:
Objavi komentar