subota, 19. studenoga 2016.

PITA KOJU MOŽETE KORISTITI KAO GLANO JELO ILI PREDJELA IZBOR JE VAŠ


Sastojci
500 g kora za pitu
600-700 g praziluka
600-700 g karfiola (cvetače)
230 g šampinjona, može i više
3 kom jaja

250 ml kisele pavlake (vrhnja)
250 ml mleka
50-100 g parmezana
1,5 dl ulja za premazivanje
po ukusu soli, bibera, vegete

Priprema
1.
Praziluk oprati, sitno iseckati i prodinstati
2.
Šampinjone oprati, posušiti papirnim ubrusom, a zatim iseckati na listice. Ja sam imala jedno pakovanje šampinjona od 227 g (to je pola libre) kako ovde u Quebecu mere. Vi možete uzeti i više šampinjona ako želite ili imate. Pomešati šampinjone sa prazilukom.
Dodati soli i bibera po ukusu.
3.

Karfiol oprati i razdeliti na krupnije cvetove. Skuvati u slanoj, kipucoj vodi 8-10 minuta. Karfiol treba da ostane čvrst, ne sme da se prekuva.
4.
Slagati u pleh za pečenje po 3 kore. Svaku poprskati sa malo ulja. Rasporediti dinstani praziluk sa šampinjonima.
5.
Cvetove karfiola iseckati na krupne listiće ili kako želite. Stavljati ih preko praziluka i šampinjona. Redjati tako redom kore, fil, kore, fil, kore...sve dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa korama.
6.
Napraviti preliv za pitu. Umutiti jaja, kiselu pavlaku (vrhnje), mleko, parmezan. Pitu iseći na kocke,kako bi preliv bolje ušao u pitu. Preliti pitu već pripremljenim prelivom.
7.
Peći pitu dvadesetak minutana 200 stepeni C, a zatim smanjiti na 180 stepeni C još dvadesetak minuta.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar