utorak, 29. studenoga 2016.
PIZZA TIJESTO! RECEPT ZA PIZZA TIJESTO, PIZZA MAJSTORI ČUVAJU KAO ZMIJA NOGE, A ZAPRAVO JE JEDNOSTAVNO, ISTRAŽIVALI SMO, I EV
By arsenal at 13:09
No comments
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
Related Posts:
OBOGAĆENI KREMASTI SUTLIJAŠ MORAM PRIZNATI DA BOLJI RECEPT ZA OVU FINU POSLASTICU NISAM PROBALA Moja deca ga obozavaju… star recept, malo obogacen :) Sastojci 1 l. mleka 1 l. vode 4 soljice rize (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 soljice secer 1 puding od vanila cimet soljica je od 100 ml. P… Read More
OVO JELO SAM PRAVILA JUČE TOLIKO MI SE SVIDJELO DA ĆU GA OPET SUTRA PRAVITI Sastojci: đulbastije: 500 gr mljevene junetine 400 gr krompira 3 manje glavice luka 2 čena češnjaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kašike brašna 1 jaje po ukusu so,biber,vegeta bešamel: malo puter… Read More
UDALA SAM SE ODMAH POSLIJE SREDNJE ŠKOLE. PRVA GODINA JE BILA... Udala sam se odmah poslije srednje škole. Prva godina je bila kao u snu, imala sam divnog muža, volio me i pazio i kao krunu naše ljubavi rodila sam godinu dana kasnije dijete. Ali naša je sreća bila kratkog daha. Moj muž se… Read More
BILI SMO 4 GODINE ZAJEDNO, IKAD SAM SAZNALA DA NEĆU MOĆI DA IMAM DECU OSTAVILA SAM GA Bili smo 4 godine zajedno, i kad sam saznala da neću moći da imam decu ostavila sam ga bez reči jer sam znala da su mu životni san deca i nisam htela da se toliko žrtvuje zbog mene. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
DA MUŠKATLE OBRADUJU CVETANJEM POTREBNA JE SAMO 1 KAP... U različitim vremenskim periodima domaće muškatle zahtevaju različitu negu. Od početka proleća i do kraja leta, kod zalivanja ovog cveća, u vodu treba dodavati malo prihrane na osnovi fosfora koji blagotvorno deluje na cveta… Read More
0 komentari:
Objavi komentar