subota, 26. studenoga 2016.
TORTA OD ORAHA I PUDINGA OD VANELIJE
By arsenal at 15:38
No comments
Sastojci
Biskvit
5 jaja
150 g šećera
1 van. šećer
100ml ulja
100ml mlijeka
100g brašna
1 prašak za pecivo
100g oraha
lim. korice, čep ruma
Krema
750 ml mlijeka
4 žumanjka
1 1/2 kesica pudinga od vanilije (to je oko 60g)
1 žlica gustina
180g šećera
1 van. šećer
1 kesica želatine u prahu (10g)
par kapi ekstrata vanilije
200ml vrhnja za šlag
100g mljevenih oraha, malo ruma i 2 žlice kakao (to ide u samo 1/3 kreme)
Još potrebno
Oko 150ml mlijeka i malo maraskina (za namočit kore)
Priprema
Biskvit:
1.
Zagrijat pećnicu na 160 °C.
Odvojit žumanjce od bjelanjaka.
Bjelanjke slupat u čvrsti snijeg i ostavit sa strane.
Žumanjke, šećer i van. šećer dobro umutit mikserom, dodat ulje i mlijeko, sve dobro promiksat.
Ostavite mikser dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, orahe, lim. koricu, rum i ručno promiješajte i na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka (isto ručno promiješajte).
Sve ulit u kalup (24 cm)) (kalup obložite masnim papirom) i stavit peć na 160°C oko 40-45 min. (probajte čačkalicom jel gotovo, možda će vam trebat i koji minut više da se peče.)
pećeno tijesto ostavite u ugašenoj pećnici par minuta, izvadite.. ostavite da se dobro ohladi i hladno prerezat na tri dijela.
Krema:
1.
Stavite kuhat 6dcl mlijeka.
Sa strane promiješajte (mikserom) žumanjke sa šećerom i van. šećerom u to dodajte puding, gustin, 1,5 dcl mlijeka i rastopljenu želatinu (želatinu rastopite u 4 žlice vode, lagano zagrijte i dodajte kremi) to dobro promiješat mikserom....u to dodajte onih 6 dcl provrelog mlijeka i sve zajedno vratite na laganu vatru i kuhat (uz stalno miješanje mikserom) par minuta (dok ne napravi jedan gogolj).
Kremu ostavit da se hladi (povremeno je promiješajte).
U hladnu kremu dodat par kapi arome vanilije i šlag od slatkog vrhnja.
Odvojit (odprilike) 1/3 kreme (možda i malo manje od 1/3)...u to umiješat orahe, kap ruma i kakao.
Slaganje:
1.
Stavite biskvit na tacnu, namočite ga sa malo mlijeka i maraskina ..
Prvo namažite žutu kremu...
Poklopite biskvitom opet malo namočite..
Namažite kremu od oraha....
Poklopite trećim biskvitom (namočite biskvit)..
I cijelu tortu premažite ostatkom kreme..ukrasite je po želji.
UŽIVAJTE ;)
2.
Krema je u osnovi ista kao i krema iz mojih rolica samo u malo većoj količini, pa eto ako ste probali rolice znate koliko je torta dooooobra
Related Posts:
ZDRAVA I LEPA USKRŠNJA JAJA... TRI USPJEŠNA NAČINA FARBANJA JAJA PRIRODNIM BOJAMA Farbanje jaja ekološkim bojama učiniće uskršnji ritual još zanimljivijim, a sve što vam je potrebno jesu crveni kupus, kurkuma i crni luk. Crveni kupus za plava i zelena jaja Potrebno vam je: Jaja Crveni kupus (adsb… Read More
SPECIJALITET ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA...LEDENI DESERT SA TURSKIM KEKSOM Sastojci potrebno je 1 l mlijeka 2oo g šećera 100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka 2 kom Puding vanilija Dolcela (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 g kokosa 1 kom Vanilin šećer Dolcela 1 kašičic… Read More
ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU…RECEPT KOJI JE POKUPILA MOJA PRIJATELJICA IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravna… Sastojci krema 6 jaja 1 vanili secer 10 zlica secera 6 zlica brasna 1 litra mlijeka … Read More
USKRŠNJA-VASKRSNA ZABAVA : VODIČ ZA LAKO I JEDNOSTAVNO FARBANJE JAJA Sigurno ste bar jednom do sad imali problema sa farbanjem jaja za Uskrs. Boja se nije dobro primila, sličice se skidaju, nedovoljno kuvana ili popucala jaja. Otkrivamo vam kako da se poslužite malim trikovima Bilo da ste dob… Read More
KREMASTI KOLAČ ZA 10 MINUTA JEDNOSTAVNE IZRADE Sastojci 1l mlijeka 12 žlica gustina 8 žlica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20 dag margarina 1/2 l slatkog vrhnja 30 dag čokolade za kuhanje petit… Read More
0 komentari:
Objavi komentar