utorak, 13. prosinca 2016.
BISKVIT ZA TORTE – ODLIČAN!
By arsenal at 12:02
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
MOJA ČOKOLADNA TORTA- VEOMA SOČNA I PUUUUNA ČOKOLADE Sastojci BISKVITNO TIJESTO 8 kom svježih jaja 8 žlica šećera 6 žlica brašna 5 žlica kakaa (ili Kraš ekspressa i sl.) 1/2 vrećice praška za pecivo prstohvat soli za snijeg od bjelanjaka ČOKOLADNA KREMA: 1 l mlijeka 4 vrećic… Read More
JEDNOSTAVAN BISKVIT ZA UKUSNU I BRZU VEČERU VEČERU Ako poželite jednostavnu, a drugačiju večeru, nešto što se priprema brzo, a ima drugačiji ukus od peciva na koja ste navikli, isprobajte ovaj biskvit. SASTOJCI: 115 gr putera 360 gr brašna 4 kašikice šećera (adsbygoogle … Read More
NAJLJEPŠA SAM DJEVOJKA MOJE GENERACIJE, BIRANA ZA MISICU MATURSKE VEČERI... Najljepša sam djevojka moje generacije, birana za misicu maturske večeri, mogi imati muškarca kojeg god pogledam, a izabrala sam momka koja je osuđen na invalidska kolica, nepokretan je ali ima tako dobru dušu da svaki fizič… Read More
NEODOLJIVE PUTER KIFLE! KARAKTERISTICAN JE NACIN PRIPREME, DRUGACIJE SU JER NEMAJU NI MLEKO NI JAJA SASTOJCI Testo • 1 kg mekog brasna tip 400 • 500 ml vode • 1 kocka (50g) svezeg kvasca • 3 kasike pune secera • 1 kasika soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 100 ml zejtina Za premazivanje • majone… Read More
MOJ TATA JE UVEK GOVORIO MOJOJ SESTRI DA ALKOHOL, CIGARETE I MINI SUKNJE... Moj tata je uvek govorio mojoj sestri da alkohol, cigarete i mini suknje ne priliče dami i da s tim žena može privući samo klošara, nikada pravog muškarca i gospodina koji će je poštovati i voleti do kraja života. (adsby… Read More
0 komentari:
Objavi komentar