srijeda, 7. prosinca 2016.
BOŽIĆNI PUNJENI KEKSIĆI..ODLIČAN IZBOR ZA SVE KOJI VOLE KEKSIĆE
By arsenal at 04:11
No comments
Sastojci
Prhko tijesto
170 g maslaca
300 g glatkog brašna
100 g šećera
1 jaje
Nadjev od maka
125 g mljevenog maka
1 žličica šećera
50 ml mlijeka
nekoliko kapi arome ruma
šećer u prahu za valjanje
Priprema
1.
Nadjev od maka
Kao prvo pripremite nadjev od maka tako da sve sastojke (mak, šećer i aromu ruma)prelijete s vrućim mlijekom i dobro izmješajte. (Nemojte dodavati više mlijeka iako mislite da treba... ali NETREBA, samo dobro izmješajte). Ostavite da se nadjev hladi dok pripremate tijesto.
2.
Prhko tijesto
Brašno i šećer promješajte u zdjeli, pa dodajte hladan maslac narezan na kockice i jaje.Zamjesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na 30 do 60 minuta.
3.
Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki plitki lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
4.
Izrada keksića
Tijesto podjelite na 25 kuglica veličine oraha.Svaku kuglicu malo istanjite i u sredinu svake stavite vrhom punu žličicu hladnog nadjeva od maka . Formirajte pravilne kuglice pa ih složite na pripremljeni lim pazeći na razmak jer će se keksi tijekom pečenja raširiti.
5.
Kekse pecite 10-ak minuta te ih pripazite da ne potamne. Ohladite ih na rešetki, zatim ih obilno po želji uvaljajte u šećer u prahu i do upotrebe spremite u limenu kutiju.
Posluživanje
Od ove količine, dobije se 25 keksa... a do limene kutije nisu ni stigli
Related Posts:
Ostavila i doktore u čudu: Koristite OVAJ LIJEK i vaša kosa će rasti kao luda! Gubitak kose je problem koji zahvata i muškarce i žene. To se može desiti zbog hormonalnih promjena, stresa, korištenja farbi i nekih proizvoda, peglanja i tretiranja kose na razne načine, a prehrana je takođe faktor koji … Read More
OD OVOGA ĆE VAM POĆI VODA NA USTA.....Hrskavi „haselbak” krompir sa slaninicom i puterom Čak iako niste ljubitelj krompira, ovaj švedski specijalitet je toliko dobar da ćete ga zavoleti na prvi zalogaj. „Haselbak” krompir nastao je u istoimenom gradu u Švedskoj, a njegov fantastični ukus ubrzo je osvojio ceo s… Read More
ODLIČNA ROLADA JEDNA OD BOLJIH KOJE SAM PROBALA Sastojci 70 g šećera 75 g žumanjaka 8 g meda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 125 g bjeljanjaka 25 g šećera 55 g glatkog brašna 50 g škrobnog brašna (gustina) Priprema 1. Stavite u zdjelu žumanjke,… Read More
ČOKO PLAZMA TORTA BEZ PEČENJA ZA SAMO 20 MINUTA Potrebno za podlogu: 300 gr. plazma keksa 100 gr. margarina sok od pomorandze (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno za filove: 700ml slatke pavlake zelatin 250 gr. mlecne cokolade eurokrem 150 g… Read More
NAJBOLJI ODRESCI NA SVIJETU.... Sastojci: 1 komad svinjskog filea 2-3 kriške prešane šunke komadić sira gauda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20 grama oštrog brašna 1 jaje 30 grama krušnih mrvica ulje za pečenje sol i papar… Read More
0 komentari:
Objavi komentar