nedjelja, 4. prosinca 2016.

ČOKOLADNE KUGLICE SA VIŠNAMA....EKSPERMENT KOJI JE USPIJO


Sastojci:
Čokoladni biskvit po vašem najdražem receptu
100 g krem sira
Nekoliko kašika šećera u prahu


Malo ruma
Višnje iz kompota sa peteljkama
350 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Biskvit ispecite prema svom receptu, ostavite da se prohladi zatim ga stavite u posudu i izmrvite rukama. Dodajte krem sir koji ste pomešali sa nekoliko kašika šećera u prahu i malo ruma pa sve promešajte dok ne dobijete smesu koju možete oblikovati u kuglice.


Višnjama uklonite koštice tako da ne otkinete peteljke zatim svaku višnju obložite pripremljenom smesom oko peteljke. Slažite ih na tacnu i stavite u frižider da se stisnu.
Kad su se višnje dobro ohladile, čokoladu otopite na pari, sipajte je u dublju čašu pa svaku višnju držeći je za peteljku potopite u čokoladu. Slažite na tacnu obloženu masnim papirom i stavite na hlađenje.

0 komentari:

Objavi komentar