srijeda, 28. prosinca 2016.
DIVNA POGAČA JEDNOSTAVAN RECEPT
By arsenal at 06:07
No comments
Sastojci
za tijesto
50 dag brašna (glatko)
90 ml maslinovog ulja
200 ml suhog bijelog vina
2 žličice soli
za nadjev
35 dag kuhanog špinata
35 dag Ricotta sira
1 jaje
10 dag ribanog sira (Podravec, Gauda)
1 žlica krušnih mrvica
sol, papar
1 razmućeno jaje (za premazivanje)
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke a špinat skuhati i ocijediti. Umiješati tijesto: izmiješati sol i brašno pa nastaviti miješati dodajući polako ulje. Nakon ulja dodavati vino sve dok se ne dobije fino tijesto. Podijeliti ga na dva dijela i pokrivenog ostaviti da odstoji dok se ne pripremi nadjev.
2.
Pomiješati sitno nasjeckani špinat sa ricotta sirom. U ovom receptu koristila sam domaći ricotta sir koji sam radila po ovom receptu.
3.
Špinatu i siru dodati jaje, sol i papar a zatim i naribani sir pa dobro promiješati sve sastojke u finu masu.
4.
Razvaljati obje polovine tijesta u kružne oblike promjera oko 30 cm
5.
Na lim za pečenje staviti papir za pečenje a na njega prvo tijesto. Posipati ga krušnim mrvicama, označiti prikladnim posudama krugove i u sredinu staviti prvi dio nadjeva (oblikovati malom zdjelicom).
6.
Po označenom krugu početi slagati ostatak nadjeva.....
7.
..... sve dok se ne zatvori krug a tada rubove premazati razmućenim jajetom.
8.
Zatim sve prekriti drugim tijestom kružnog oblika. Sredinu pritisnuti priklanom posudom, obrezati višak tijesta na vanjskom rubi te rub po cijelom
obodu pritisnuti vilicom.
9.
Maknuti posudu iz sredine pa kuhinjskim kotačićem (radlerom) napraviti krug s unutarnje strane vanjskog nadjeva. Zatim oštrim nožem od tog kruga prema van razrezati nadjeveno tijesto širine 3 cm.
10.
Sada ponovno u sredinu staviti prikladnu (nešto manju) posudu pa okretati svaki razrezani dio za 90 stupnjeva.
11.
Središnji dio premazati razmućenim jajetom i posipati košticama od suncokreta pa staviti u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180°C i peči 30 minuta odnosno dok se tijesto lagano zarumeni.
12.
Izvaditi iz pećnice i staviti na prikladni tanjur.....
13.
...... pa poslužiti kao toplo ili hladno predjelo ili kao „grickalicu“ uz piće.
Related Posts:
DOMAĆI KINDER MAXI KING! SVE REKLI ..bez vaganja i pečenja… ...a dovoljno ukusno za razveseliti… SASTOJCI krema 0,5l vrhnja za slag 1 zlica meda 1 zlica karamele 1 zlica mlijeka u prahu 1 zlica vanil secera 1 mljevena zelatina (adsbygoogle = window.adsb… Read More
ĆUROSI...ŠPANSKI SPECIJALITET KOJI ĆETE ČESTO SPREMATI Sastojci 4 osobe Za testo: 250 g brašna 120 g šećera 40 g maslaca kora limuna 4 dl vode 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); na vrh noža soli Za toplu čokoladu: 3 dl mleka 100 g čokolade 1 k… Read More
KOLAČ KOJI JE SVOJIM UKUSOM ZASLUŽIO OSKARA: KOLAČ SA JABUKAMA Sastojci – 1 kg jabuka kora – 6 bjelanjaka – 20 dag šećera – 15 dag glatkoga brašna krema – 6 žutanjaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 10 dag šećera – 2 vanilin šećera – 15 dag glatkoga brašna –… Read More
KORISNI SAVJETI DA VAM ODJEĆA UVIJEK FANTASTIČNO MIRIŠE Verovatno ste primetili da ponekad, kada otvorite garderobni ormar, iz njega počne da se širi neprijatan miris ustajalosti.To se dešava iz više razloga: zato što ormare ne provetravamo često, u njih vraćate komade odeće ko… Read More
BRZE ČOKOLADNE KOCKE ZA SVE MOJE VJERNE PRATIOCE Sastojci Biskvitna podloga 6 kom bjelanjaka 20 dag šećera 10 dag margarina otopljenog (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 dag brašna 2 žlice kakaa Krema 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića) 25 dag še… Read More
0 komentari:
Objavi komentar