četvrtak, 22. prosinca 2016.
DOMAĆI BOUNTY MINJONI BOLJI I ORGINALA A SIGURNO ĆE USPJETI SAMO SE DRŽITE RECEPTA
By arsenal at 13:36
No comments
Minjoni su toliko savršeni, ni malo se ne razlikuju od originala, a ispostavilo se da nisu toliko komplikovani za izradu kako sam ja mislila. U stvari, jako jednostavno se pripremaju ukoliko se striktno držite recepta, nema greške.
Potrebno je:
(original recepta)
100 ml biljne slatke pavlake 250 g margarina 300 g šećera
2 kesice vanil šećera 250 g kokosa
glazura
300-400 g posne čokolade *
9-12 kašika ulja
Priprema:
Na tihoj vatri otopiti slatku pavlaku, šećer, vanil šećer i margarin. Čim provri skloniti sa ringle i dodati kokos. Dobro promešati da se smesa izjednači. Pripremite plići pleh dim. 31×20 ili neki sličnih dimenzija da bi vam minjoni kasnije bili odgovarajuće veličine kada ih isečete na kockice i potopite u dva sloja glazure. Stavite na dno pleha pek papir i izlijte smesu. Poravnajte gornju površinu i ostavite da se ohladi pa stavite u zamrzivač na par sati da se dobro rashladi i stegne. Isecite vlažnim nožem na trake jednake širine.
Svaku traku isecite na kockice. Pre svakog reza kvasite nož i prste, pa oblikujte kockice ukoliko negde štrči kokos ili je potrebno malo urediti kockicu. Kockice poredjajte na poslužavnik i stavite ponovo u zamrzivač, najbolje preko noći. Ujutru će biti idealne za umakanje u glazuru, neće se rasturati, a i čokolada će se brže stegnuti na njima.
Za glazuru otopite čokoladu i ulje na pari, na svakih 100 g čokolade sipajte po 3 kašike ulja. Svaku kockicu umačite u čokoladu i redjajte na celofan. Kad se prvi sloj glazure bude stegao, ponovite postupak i još jednom ih provucite kroz glazuru. Ostavite da se stegnu pa ih ukrasite belom ili crnom čokoladom koju ćete u tankom mlazu posipati preko minjona.
Related Posts:
GOTOV ZA 6 MINUTA...OMILJENI TALIJANSKI SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI Omiljeni italijanski specijalitet u ekspresno-brzoj varijanti se možda neće dopasti baš svima, ali svakako vam preporučujemo Ukoliko koristite nekuvane lazanje, ostavite ih da omekšaju u toploj void pre pripreme. Sastojci: –… Read More
Male, prhke i mirisne.... Staviš je u usta, a ona se istopi...KIFLICE O KOJIMA SVI MAŠTAMO Sastojci 500 g Glatkog brašna Podravka 250 g putera/maslaca 1 čvrsti jogurt 180 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo soli čvrsta marmelada za punjenje šećera u prahu za posipanje Priprema 1. O… Read More
SLANI MUFFINI SA JOGURTOM…DORUČAK OČAS POSLA Sastojci 1 obični jogurt (180 g) 1 čaša od jogurta palente 1 i pol čaša od jogurta glatkog brašna 1/3 čaše od jogurta ulja 1/2 praška za pecivo 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sol, mlijeko … Read More
MOJA SVADBA JUČE SE PRETVORILA U NEŠTO NAJGORE,,,,SVEKRVA ME NAPALA.... Moja svadba koja je bila juče pretvorila se u nešto najgore što sam doživjela u svojih 30 godina života. Sve je bilo idealno, najskuplji restoran u gradu, preko 300 zvanica, muzika… vjenčanje kao iz snova, sve do trenutka … Read More
BRZI 15 MINUTNI KOLAČ SA BANANAMA Ovo je najbrzi,najukusniji kolač sa bananama i plazmom.Dok spremate kavu,možete napraviti i ovaj kolač. Sastojci 300gr plazme ili petit keksa 3pudinga vanilija 9 žlica šecera 1l mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar