subota, 10. prosinca 2016.

KOLAČ KOJI JE SVOJIM UKUSOM ZASLUŽIO OSKARA: KOLAČ SA JABUKAMA


Sastojci
– 1 kg jabuka
kora
– 6 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 15 dag glatkoga brašna
krema
– 6 žutanjaka

– 10 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 15 dag glatkoga brašna
– 600 ml mlijeka
– 15 dag maslaca
– 10 dag šećera u prahu
dekoracija
– 300 ml vrhnja za šlag
– 1 šlagfix

Priprema
Jabuke oguliti,narezati na kriške i poslagati u pleh obložen pek papirom.Po želji pospite s 5 dag grožđica.

Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.Istući bjelanjke sa šećerom,dodati brašno,promiješati i uliti smjesu preko pečenih jabuka..
Vratiti u pećnicu i peći još oko 20 minuta..Izvaditi iz pećnice i ohladiti.Pečeni ohlađeni kolač prevrnuti na poslužavnik.
Žutanjke pomiješati sa vanilin šećerom i šećerom,dodati brašno i malo mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati-skuhati kremu i ohladiti je.Maslac pomiješati sa šećerom o ohlađenom skuhanom kremom.Kremom premazati biskvit s jabukama.Ukrasiti šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar