nedjelja, 25. prosinca 2016.
LEDENA TORTA DA SVA ČULA UŽIVAJU
By arsenal at 10:12
No comments
Sastojci:
6 žumanaca
120 g šećera u prahu
Fil I
150 ml slatke pavlake
100 g krem sira
2 belanceta
120 g kandiranog voća
Fil II
150 g čokolade
200 ml slatke pavlake
2 belanceta
Fil III
150 ml slatke pavlake
2 belanceta
100 g mlevenih badema
Dekoracija
100 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu i skuvati ih na pari. Ostaviti smesu da se ohladi, te je podeliti na tri jednaka dela.
Fil I
1. Umutiti 150 ml slatke pavlake, dodati krem sir i trećinu krema od žumanaca, te masu izmiksati najmanjom brzinom.
2. Ulupati čvrst sneg od dva belanceta i pažljivo ga spojiti s kermom. Na kraju sitno iseckati kandirano voće i umešati u prethodnu smesu.
3. U odgovarajući okrugli plastični sud obložen providnom folijom sipati pripremljenu masu, poravnati i ostaviti u zamrzivaču bar pola sata.
Fil II
1. U posudi na pari otopiti čokoladu, pa je nakon toga prohladiti.
2. Ulupati 200 ml slatke pavlake, dodati trećinu žumanaca i otopljenu čokoladu, pa dobro umutiti.
3. Ulupati dva belanceta u čvrst šam i sjediniti ga s pripremljenim filom.
4. Dobijenu masu preliti preko zamrznutog sloja, a zatim sve zajedno vratiti u zamrzivač.
Fil III
1. Umutiti 150 ml slatke pavlake, dodati preostalu trećinu krema od žumanca i izmiksati.
2. Ulupati dva belanceta i dobijeni sneg lagano sjediniti s kremom. Na kraju umešati mlevene bademe. Ovaj fil sipati u kalup preko prethodnog, preliti providnom folijom i ostaviti u zamrzivaču preko noći.
Finalni postupak
1. Skinuti gornji sloj follije. Na tanjir za služenje prevrnuti zamrznuti tortu tako da sloj s bademima budu na dnu.
2. Dekorisati umućenom slatkom pavlakom.
Related Posts:
NEKA VAM CIJELA KUĆA MIRIŠE PO VRUĆIM BUHTLAMA! Sastojci • 2 jaja • 2 žlice šećera • 100 g maslaca • 1 limun • 150 ml mlijeka • 20 g svježeg kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 550 g oštrog brašna • sol • 2 žlice ulja • pekmez od šljiva ili … Read More
ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA: ČOKOLADNI MOZAIK - PROBAJTE MU ODOLETI Sastojci 200 g bijele čokolade 200 g crne čokolade 6 dl slatkog vrhnja 10 g želatine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika ruma 1 kašičica nes kafe 3 dl mlijeka 150 g "pti ber" keksa Prip… Read More
RECEPT ZA PALAČINKE SA HILJADE RUPA....MEKANE MAROKANSKE PALAČINKE.. Sastojci: 1 čaša (2,5 dl) sitnog (bebi) grisa- 250 g ½ čaše brašna- 100 g 2 čaše tople vode- ½ l 1 žlica suhog kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More
RECEPT ZA LEPINICE KOJE SAM DOBILA OD MOJE KONE ZA DORUČAK SU PUN POGODAK..PREPORUČUJEM DA ISPROBATE Sastojci 1kocka kvasca 1kg brasna mekog 1supena kasika ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2kasicice male secera 1kasicica soli mlaka voda da se zamjesi onako kao za hljeb ili pitu (ne premeko ne… Read More
MALE PRHKE ORAHNJAČE...Kolač je vrlo izdašan, jer ga ima puno za narezati Sastojci Za prhko tijesto: 2 žumanjka 60 g šećera 1 vrećica Vanilin šećer Dolcela 200 g maslaca 1 limun 180 g kiselog vrhnja 450 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela Za nadjev: 300 g mljeveni… Read More
0 komentari:
Objavi komentar