petak, 9. prosinca 2016.

PIZZU U JUFCI – Recept naše čitateljke koja je oduševljena specijalitetom !!!


SASTOJCI:
pakovanje od 500 gr jufki
200 ml milerama
kečap

400 grama sira gauda
pakovanje od 200 gr gljiva
ulje,origano
3 jaja

PRIPREMA:
Gljive nasjeckajte na sitno i prespite sa kečapom i origanom.Sve lijepo pomiješajte.
Razvijte jednu jufku,pouljite i prekrijte drugom jufkom.

Zatim premažite smjesom od gljiva.
Preko toga stavite treću jufku,pa namažite mileramom,koji ste predhodno umutili sa jajima.
Sve to pospite sa narendanim sirom.
Zatim zarolajte sve lijepo i ponavljajte posupak dok imate materijala.
Sve lijepo rasporedite u pleh,zagrijte rernu i pecite 20 minuta na 200°.

0 komentari:

Objavi komentar