petak, 2. prosinca 2016.

RAFAELO STANGLE! KAO DA JEDETE PRAVI RAFAELLO


Ovo je jedan od isprobanih recepata koji se dugo nalazi u svesci moje majke. Jako je ukusan i pun kokosa,lagana kremica od vanijije,ma
SASTOJCI
KORA
5 belanaca
150 g. secera
150 g. kokosa
2 kasike brasna.
Preliv:
200 g. cokolade
4 kasike ulja.

FIL
4 dl.+1 dl. mleka
5 zumanaca
1 puding od vanilije
250 g. butera
150 g. secera u prahu.
ZA POSIPANJE
50-100 g. kokosa.

PRIPREMA
Umutite u cvrst sneg belanca, postepeno dodavajte secer,
i kada se stopi secer lagano dodati brasno muteci mikserom na laganoi kokos.
Sipati u pleh (velicine 30×20) u koji smo stavili papir za pecenje, lagano
poravnamo i pecemo na 200 C.oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju.
Koru ohladimo.
Cokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lepo sjajna prelijemo ravnomerno po ohladjenoj kori.
Ohladimo koru da se cokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil da nam se nebi u toku filovanja sve
razmazalo.
dl.mleka stavimo na sporet da provri.

Posebno umutimo puding sa zumancima i dodamo 1 dl.mleka, sve umutimo da nema grudvica, i kada mleko na sporetu provri lagano sipamo masu od pud.
i zumanaca, i kuvamo dok se ne zgusne.
Sklonimo, i ohladimo.
U hladno dodamo secer u prahu i buter, i dobro sve umutimo mikserom.
Na ohladjenu koru sa cokol.prelivom ohladjenim nanesemo ravnomerno fil
i poravnamo sve sa kuvarskim nozem.
Pospemo sa kokosom i ohladimo 2 h.u frizideru.
Seci na kocke ili stangle, i uzivajte u pravom ukusu Rafaella.

Posluživanje
Kada se ohladi kolac se jako lep sece,cvrst je mozete ga bez problema seci i na stangle.
Krema je jako ukusna kao sladoled je,i lagana je nije u opste teska.
Ako vam nije dovoljno slatko mozete dodati jos secera u prahu u fil.

0 komentari:

Objavi komentar