srijeda, 7. prosinca 2016.
RUSKE KAPE...PROBALA SAM NIZ RECEPATA ALI OVAJ JE NAJBOLJI
By arsenal at 01:42
No comments
Sastojci
4 jaja
200 g šećera
1 dcl ulja
1 dcl vruće vode
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 i pol žlica kakaa
Krema
1 puding s okusom vanilije
350 ml mlijeka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca
100 g kokosovog brašna
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
Priprema
BISKVIT
1.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg.
2.
Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane svijetlo i pjenasto.
3.
Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte.
4.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini.
5.
Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.
6.
Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.
7.
Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
KREMA
1.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka, te ga ukuhajte u ostatak mlijeka.
2.
Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.
Postupak filanja
1.
Na tamni krug od biskvita stavite žličicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremi, ima je čak i previše).
2.
Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sastrane (obod), te uvaljajte u kokosovo brašno.
GLAZURA
1.
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi.
2.
Uz pomoć čajne žličice, vrh svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat-dva prije posluživanja.
Posluživanje
Kao što rekoh, recept nije puno drugačiji od drugih, ali ipak je. Najveća razlika je dvobojni biskvit, koji ne samo da kolaču daje poseban okus, već i izgleda jako lijepo i dekorativno. Kako to izgleda u presjeku, možete vidjeti ovdje.
Related Posts:
ŠPANSKA PITA!!! DRUGAČIJA ALI ODLIČNA! SASTOJCI 150 g praške šunke, ili neke druge ( može i parizer) 150 g kačkavalja, ja sam stavljala trapist 150 g kiselih krastavčića 3 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 čaše ulja 1, 5 čaše mli… Read More
BRZINSKA MESNA ŠTRUCA - UKUSAN OBROK ZA TREN GOTOV Sastojci 500 gr miješanog mljevenog mesa 1 vrečica podravka fant za kosani odrezak 200 gr šunke za pizzu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr sira (gauda,edamac…) 1 paket lisnatog tijesta 1 jaje z… Read More
20- MINUTNI KINDER KOLAČ- JEDNOSTAVAN A ZA DEČICU OMILJENI KOLAČ Potrebno 300 g šećera, 100 ml vode, pola margarina, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g mleka u prahu, 100 g crne čokolade, 100 g bele čokolade Priprema: Šećer ušpinovati sa vodom. Dodati margar… Read More
HIT RECEPT: “ZLATNI” UŠTIPCI OD MLJEVENOG MESA Uštipci od mljevenog mesa se pripremaju lako, brzo i što je veoma bitno od male količine sastojaka dobijete ih mnogo. ustipci-meso Da bi napravili uštipke od mljevenog mesa potrebno vam je: – 300 grama mljevenog mesa – 3 j… Read More
JEDNOSTAVNI KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM Ovo je nešto lagano, toliko jednostavno, (pogotovo za dame koje ne barataju iskustvom izrade kolača, a i vremenom), a tako čokoladno-kremasto............ Sastojci 1,5 l mlijeka 10 dkg čokolade za kuhanje (… Read More
0 komentari:
Objavi komentar