subota, 17. prosinca 2016.
FANTAZIJA OD NANANA...SOČAN I UKUSAN
By arsenal at 06:40
No comments
Sastojci
biskvit:
6 kom jaja
20 dag šećera
2 vanilin šećera
15 dag podravka oštrog brašna- tip 400
1/2 vrećice dolcela praška za pecivo
1 dl ulja
1 dl mlijeka
krema:
1 l mlijeka
3 kom dolcela pudinga od banane ili vanilije ili slatkog vrhnja
10 žlica šećera
25 dag maslaca
ostalo:
nekoliko banana
20 dag čokolade za kuhanje
4-5 žlica vode
2 žlice šećera
4-5 žlica ulja
Priprema
1.
Za kremu skuhajte pudinge sa šećerom na litri mlijeka. Ohladite. Izradite maslac, pa mu dodajte hladan puding, dobro promiješajte, krema je sad gotova.
2.
Za biskvit pjenasto izmjšajte jaja i šećer i vanilin šećer. Polako im dodajite ostale sastojke.
3.
Stavite peći u podmazan i pobrašnjen pleh (dim. 40×30), u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180°C, probajte drvenim štapićem da li je pečeno, štapić vam mora iz biskvita izaći potpuno čist, ali vlažan.
4.
Biskvit ohladite i poškropite ga malo jače s mlijekom , ili mlijekom i rumom.
5.
Na ohlađeni biskvit premažite hladnu kremu.
6.
Ogulite banane, prerežite ih uzdužno, pa popola, posložite četvrtine banana po kolaču, tako da planirate unaprijed kolike će kocke biti, jer svaka kocka na sebi bi tebala imati po jednu četvrtinu banane.
7.
Za preljev, u malu posudu stavite 4-5 žlica vode i 2 žlice šećera. Pustite da se šećer otopi i da voda zavrije. U tu vodu sad stavite natrganu čokoladu i do kraja je otopite na tihoj vatri, nikako ne smije zavriti, nakon toga u čokoladu stavite ulje, maknite s vatre, miješajte dok ne dobijete glatku glazuru..
8.
Žlicom prvo polijevajte banane i cijele ih “obucite” u čokoladu, to je vrlo važno, da banane ne bi oksidirale u dodiru s zrakom. Kad ste to napravili, samo naginjite pleh na sve strane, da se glazura rasporedi po cijelom kolaču.
9.
Ostavite da se dobro prohladi.
komad kolača
fantazija od banana u komadu
Posluživanje
Kolač mi je najbolji kad ga napravim uvečer za ujutro, posebno ga pravim subotom uveče, za nedjeljni desert.
Naravno, umjesto maslaca u kremi, možete koristiti i margarin, no je ga ne koristim, pa recepte pišem onako kako sam ih ja pravila!
Related Posts:
DA LI ZNATE DA ŠAL MOŽETE NOSITI NA 15 NAČINA? EVO KAKO.. (VIDEO) Već je hladno napolju i odlično je vrijeme za nošenje šalova. A ako ne želite stalno na isti (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); način nositi šalove i marame, evo načina na koji možete razbiti rutinu. Koj… Read More
RUČAK ZA PRSTE POLIZAT: ZA MENE JE OVAKAV SPOJ KROMPIRA I PILETINE ODLIČAN SASTOJCI: – oko 700 g piletine (bataci, krila) – 1 glavica crnog luka – oko 700 g krompira – 2 jajeta – 200 ml mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 100 ml kisele pavlake – 100 ml jogurta – 200 g… Read More
‘Prije oko godinu dana sam se naljutila na dečka” Prije oko godinu dana sam se naljutila na dečka jer nije htio da dođe kod mene.Rekao je da ne može jer ima neki problem za koji ne želi da znam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Odjurila sam kod njega… Read More
NE TREBA VAM NI PEĆNICA NI MIKSER: NAPRAVITE OVU FANTASTIČNU TORTU Ovo je definitivno kolač koji je idealan za napraviti kada vam se doista jako žuri pojesti nešto slatko, a najbolje od svega je to što se ne peče i za njegovu pripremu dakle nećete trebati ni pećnicu ni mikser. Potrebno: 50… Read More
OVO JE TAJNA NAJUKUSNIJE PRAVE DOMAĆE SARME Sastojci 80 dag svinjetine 20 dag junetine ili 1kg junetine (po mogućnosti dva puta mljevena) 20 dag špeka ili dimljene pancete (sitno na kockice narezano) – nije obavezno 1 glavica kiselog zelja (1,5 – 2 kg) pola kilogram… Read More
0 komentari:
Objavi komentar