petak, 30. prosinca 2016.
SUPER KREMASTA TORTA UKUSNIJA OD SVAKE ČOKOLADE
By arsenal at 04:18
No comments
Potrebno je:
Za kore:
5 jaja
250 gr šećera
135 gr putera
30 gr kakaoa
200 gr brašna
1 dcl vode
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Za fil:
5 dcl mleka
2 jaja
150 gr šećera
50 gr brašna
100 gr putera
200 ml slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
Za žele:
500 gr malina
2,5 dcl vode
50 gr šećera
1 želatin ( 10 gr)
Za ukrašavanje:
200 ml slatke pavlake
5 dcl sirupa od malina
1 kesica želatina (10 gr)
Priprema:
Napraviti žele od malina. Kesicu želatina preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. U posudu staviti maline i 2,5 dcl vode, kuvati 2-3 minuta i na sito ispasirati.
Ispasirane tečne mase treba da ima 5 dcl, ako nema dodati malo vode. U ispasiranu masu dodati 50 gr šećera, staviti na vatru i kuvati dok se šećer ne istopi. Skinuti sa vatre dodati želatin i mešati malo da se želatin istopi.
Uzeti 2 kalupa prečnika 24 cmobložiti providnom folijom i izliti žele masu na 2 jednaka dela i ostaviti da se stegne.
Na tihoj vatri otopiti 135 gr putera i dodati 30 gr kakaoa. Izmešati i ostaviti da se prohladi.
U posudu staviti 5 jaja, 250 gr šećera, mutiti mikserom da se masa umuti, dodati prohladjen puter i kakao, brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i 1 dcl vode. Dobro umutiti i masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložen papirom. Peći na 150 stepeni 40-50 minuta. Koru dobro ohladiti i vodoravno preseći na 2 dela da dobijemo 3 kore.
Fil: U posudu staviti 4 dcl mleka da se kuva. Umutiti 2 jaja, 150 gr šećera, 50 gr brašn, 1 dcl mleka, dodati u ključalo mleko od 4 dcl i kuvati da se masa zgusne. Kad se masa zgusne dodati 100 gr putera da se istopi. Masu izliti u posudu prekriti providnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi. Kad se ohladi dodati umućenu slatku pavlaku od 200 ml i 3 kašike šećera u prahu.
Filovati tortu. Uzeti kalup sa obručem prečnika 24 cm, staviti 1 koru, fil, 1 list želea od malina, fil, kora, fil, list želea, fil i 3 kora.
Umutiti 200 ml slatke pavlake sa i premazati tortu po vrhu i okolo.
Ukrasiti tortu sa kockicama želea od malina.
U posudu staviti 1 kesicu želatina, preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri.
U posudu staviti 5 dcl sirupa od maline, kuvati da provri, skinuti sa vatre dodati želatin i malo izmešati da se želatin istopi.
Masu izliti u kalup obložen providnom folijom. Debljina mase da bude 3-4 mm.
Ostaviti da se stegne i seći na kockice i staviti po šlagu.
Related Posts:
CRVENI KONAC IMA OGROMNE MOĆI: ZNATE LI ŠTA VAM SE DEŠAVA AKO GA NOSITE? U čemu je njegova tajna i isceliteljska moć? Nose ga slavne osobe, ozbiljni duhovni gurui, ali i naše bake koje ga vezuju svojoj deci i unucima. Suptilna i duhovna dimenzija ši stari od davnina veruju da crveni vuneni kona… Read More
JAFFA SENDVIČI ZA 10 MINUTA GOTOVI SASTOJCI 1kg jafa kolaci (resana kolaci) 500ml mleko 9 kasika sekera 7 kasika brasno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 vanilin seker 1 margarin(250) kokos (sitniji) PRIPREMA Fil Razmutiti bpasno(i… Read More
UDALA SAM SE PROŠLE GODINE I SADA ZA SLAVU NISAM HTJELA DA POMOGNEM SVEKRVI… Udala sam se prošle godine i sada za slavu nisam htela da pomognem svekrvi oko priprema. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); I tako pričam ja sa mamom kako ću da idem kod frizera da se ofarbam i isfen… Read More
“TURSKE POGAČICE SA MLJEVENIM MESOM”: Oduševit će vas, pravit ćete ih stalno… Sastojci: Tijesto: 600 g brasna 40 g svjezeg kvasca 300 ml mlijeka 50 ml ulja so Fil: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 350 g fasiranog mesa 1 glavica crnog luka 1 svjeza paprika 1 paradajz persun s… Read More
“KOKOS BAKLAVA”: SVI LJUBITELJI KOKOSA ĆE OBOŽAVATI OVU BAKLAVU… Sastojci: 500 g tankih kora za baklavu 5 jaja 2 šolje šećera 1 šolja ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 šolja jogurta 200 g kokosovog brašna 1 prašak za pecivo Za preliv: 4 šolje šećera 5 šolj… Read More
0 komentari:
Objavi komentar