subota, 3. prosinca 2016.
TULUMBE IZ RERNE...Pravila sam ih nekoliko puta i uvijek su bile divne!
By arsenal at 12:05
No comments
Sastojci:
1 dcl ulja
4 dcl. vode
prstohvat soli
300 gr brašna
pola praška za pecivo
4 jaja
preliv
1 kg šećera
1 l vode
1 limun
Priprema
staviti vodu i ulje da provri, dodati so, pomeriti sa vatre i dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo, ostaviti da se na pola ohladi i onda dodati jaja i sve dobro sjediniti, staviti masu u špric i istiskivati na pleh podmazam margarinom, staviti da peče i kad je pečeno zaliti hladnim prelivom.
Related Posts:
UH ŠTO OVO DOBRO IZGLEDA OVAKO DOBRU KREMASTI TORTU DUGO NISAM PROBALA Sastojci Prva kora: 5 belanaca 100gr secera 100gr mlevenih oraha 2 kasike brasna 1 kesica praska za pecivo Druga kora: 5 belanaca 100gr secera 100gr kokosovog brasna 1 kesica praska za pecivo Treca kora: 4 jajeta 100gr sec… Read More
IMALA SAM 8 GODINA KADA JE OTAC VARAO MAJKU SA ŽENOM IZ KOMŠILUKA.... Imala sam 8 god kada je otac varao majku sa zenom iz komsiluka koju smo u kuci primili. Majka se borila kao lavica. Secam se tog bola, tuge, straha. Jeste bila trauma za mene. Trajalo je godinu dana i tada u tim trenucima d… Read More
BRZA ČOKOLADNA TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE Sastojci Za piškotu: 2 jajeta 2 kašike šećera 2 kašike brašna 2 kašike kakaoa 1/2 kesice praška za pecivo 150 ml čokoladnog mleka Za fil: 2 kesice pudinga od čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Read More
IMAM 35 GODINA I CERKU KOJA IMA 16. NEKI DAN, UPALIM JA LAP-TOP ODEM NA (HISTORY).. Imam 35 godina i cerku koja ima 16. Neki dan, upalim ja lap-top odem na (history) s (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciljem da nadjem film koji sam zabezila, kad vidim ikona “Omegle” udjem ja da vidi… Read More
MEKANE KUPUS KIFLE...BRZO SE SPREMAJU MEKANE I UKUSNE I DRUGI DAN Sastojci 1 kg brašna 6 dcl mleka 125 gr margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 sveži kvasac 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 1 kafena šoljica ulja Način pripreme Umesiti testo i ostaviti ga 3… Read More
0 komentari:
Objavi komentar