petak, 16. prosinca 2016.

UŠTEDITE NA VREMENU I ENERGIJI A IMATE SAVRŠEN RUČAK


Potrebno je:
400 gr svinjskog ili junećeg  mesa
1 glavica crna luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
100 gr celera
500 gr krompira
2 dcl soka od paradajza

1 dcl belog vina
1 list lovora
so
 mleveni biber
mleveni korijander
1 kašika mlevene crvene paprike
ulje
7 dcl vode
Za noklice
1 jaje
so
4 kašike gazirane vode
5-6 kašika brašna

Priprema:
U ekspres loncu na  2-3 kašike ulja pržiti meso isečeno  na kocke sa svih strana, dodati sitno seckan beli i crni luk, šargarepu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl belog vina  pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isečen  na kocke, 1 kašiku mlevene crvene paprike, so, mlevenog  bibera, mlevenog korijandera, izmešati, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora.

Naliti sa 5 dcl vode i kuvati od kad para počne da izlazi 30 minuta.
Za to vreme napraviti noklice da stanu dok se gulaš ne skuva.
U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna. Dobro izmešati masa da bude tegljiva. ( Noklice budu baš mekane kada se doda gazirana voda)
Kad se gulaš skuva i para izadje, otvoriti lonac, dodati još 2 dcl tople vode. Malom kašičicom prethodno umočenom u gulaš vaditi smesu za noklice spustati u gulaš i  kuvati još 10 minuta. ( ne zatvarati lonac već kuvati otvorenog  lonca,  ili poklopiti drugim poklopcem). Kuvani gulaš posuti sa seckanim peršunom.

0 komentari:

Objavi komentar