ponedjeljak, 16. siječnja 2017.
DA LI STE KROMPIR NEKADA SPREMALI NA OVAJ NAČIN?...IDE KAO PRILOG UZ GLAVNO JELO
By arsenal at 15:40
No comments
Ukoliko tražite neku ideju za jednostavan i jako ukusan i zanimljiv prilog – evo recept za pripremu zapečenog pire krumpira.
Sastojci:
500 g krumpira
2 žlice maslaca
2 žumanjka
sol
bijeli papar
Priprema:
Krumpir očistiti i narezati na kockice. Skuhati u neslanoj vodi. Kada je krumpir kuhan, ocijediti i propasirati. Dodati sol i bijeli papar, žumanjke i maslac i sve zajedno pomiješati. Pleh za pečenje obložiti pekarskim papirom. Uz pomoć ukrasne kesice (može i obična prozirna kesica, samo malo odrezati vrh) napraviti hrpice od pire krumpira. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 220ºC oko 10 minuta. Poslužiti uz jelo od mesa.
Related Posts:
KREMASTI ROLAT ODLIČAN IZBOR ZA NOVU GODINE Sastojci kora 2 belanca 200 g mlevenih oraha 50 g mlevenog keksa 200 g prah šećera 1 limun-kora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); fil 2 kuvana žumanca 100 g margarina 100 g prah šećera Priprema 1. B… Read More
NAJBOLJI RECEPT OD SVIH DOSAD: BAJADERA SVE PO 150 g Sastojci 400 gr šećera 10 kašika vode 150 gr margarina 150 gr keksa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 gr oraha 3 štangle (oko 50 gr) čokolade glazura 3 štangle čokolade 1 kašika ulja Priprema 1. Še… Read More
SUPER KREMASTA TORTA UKUSNIJA OD SVAKE ČOKOLADE Potrebno je: Za kore: 5 jaja 250 gr šećera 135 gr putera 30 gr kakaoa 200 gr brašna 1 dcl vode 1/2 kašičice sode bikarbone 1 kašičica praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 kašičice s… Read More
SAMO 2 KAŠIKE DNEVNO I RECITE ZBOGOM SALU NA STOMAKU: OVA SMJESA SAGORJEVA MASNOĆU ODMAH! Pomoću ovog sirupa smanjit ćete obujam struka i riješiti se viška vode iz organizma. Njegovi sastojci su dobri i za vid, sluh te pamćenje. Glavni sastojak ovog eliksira za mršavljenje je hren, namirnica bogata vitaminom C,… Read More
NAJBOLJI BISKVIT ZA TORTE I KOLAČE Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispad… Read More
0 komentari:
Objavi komentar