ponedjeljak, 2. siječnja 2017.
FINE KOCKICE SA KREM BANANICAMA! UKUSNE,KREMASTE,FINE....
By arsenal at 00:11
No comments
Sastojci
biskvit:
5 kom. jaja
3 zlice ulja
2 zlice mleka
4 zlice brasna
1 zlica kakao
1 paketic prasak za pecivo
krema:
700 ml. mleka
2 paketica pudinga od vanile
250 gr. secera
200 ml. vrhnje za slag
jos:
200 ml. vrhnje za slag
10-ak krem bananica
Priprema
1.
Biskvit:
Odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te mikserom izmiksajte.Tek kada pocne da pjeni,dodajte secer te izmiksajte do kraja.
2.
Kada dobijte cvrst sneg,dodajte mleka i ulja u tankom mlazu.Miksajte samo kolko da se poveze.
Namalite mikser na najmanju brzinu,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo i kakaom.
3.
Sve rucno izmesajte dok se poveze.Izlijte masu u najveci pleh iz pecncie oblozen pek papirom.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnci na 200 stepeni.Pecite nekih 15-ak minuta.Najbolje proveriti cackalicom dali je kora pecena.
4.
Pecenu koru ostavite neka se ohladi,potm iscite je na tri lente.
5.
Krema:
Odvojite 200 ml.mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavite u serpicu u kojoj ce te kuhati kremu.Stavite na vatri.U ostatak mleka stavite pudinge,te izmesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri zakuha,dodajte mleko sa pudinhgom te stalno mesajuci skuhajte dok dobijete gusti krem.
6.
Povrsinu prekriti sa prozirnom folijom te ostavite neka se krema ohladi.
Vrhnje za slag izmiksati u cvrst sneg,pa potom spojite sa ohladzenom kremom.
7.
U pladanj u koji ce vam stojati torta,stavite prvu koru.Premazati koru sa kremom,te porosite sa iseckanim krem babanicama.Potom dodajte drugu koru tako sto ste je iskidali na komade kao sto vidite na slici.
8.
Povrh kore,stavite ostatak kreme,te ponovo narosite ostatak iseckani krem bananica,te stavite zadnju koru.Pritisnite blago da se zalepi.Ostavite u hladnjak najmanje 3 saati ili preko noci.
9.
Naredni dan odstranite kalup.Izmiksajte vrhnje za slag u cvrst sneg,
10.
Premazati celu tortu sa slagom,te dekorisite sa krme banaicama.Ostavite u hladnjak jos nekih 20-ak minuta,potom secite na kocke te posluzite.
11.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.
Related Posts:
JEFTIN, BRZ I SOČAN KOLAČ S KOKOSOM [RECEPT]!!! JEDNOSTAVNO, GA MORATE PROBATI...MMMMM!!! SASTOJCI kore 2 jaja 2 dcl. mlijeka 1 dcl. ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 gr. šećera 200 gr. brašna 1 prašak za pecivo 2 kašike kakao fil 1 l. mlijeka 1 šolja šećera 7 kašika griza 200 gr… Read More
MINI ŠRTUDLICE GOTOVE ZA 20 MINUTA A POJEDU SE ZA 5 MINUTA Ove štrudlice spremam sa džemom od kajsija, šljiva i smokava. Meni su najdraže od šljiva, valjda me podseća na detinjstvo, kad je moja majka spremala štrudlu od šljiva. Taj kiselkast ukus džema od šljiva daje poseban ukus … Read More
LJETOS SAM ZA VRIJEME NAJVEČIH VRUĆINA SRELA JEDNOG STARIJEG ČOVJEKA... Ljetos sam za vrijeme najvećih vrućina srela jednog starijeg čovjeka u gradu. Bilo je zaista jako jako vruće i čovjeku je pozlilo i pao je na trotoaru. Uplašila sam se kao nikada do tada, masa ljudi je prolazila pored nesret… Read More
SUNĐER VEKNA KOJA SE BRZO PRAVI Na ovaj način spremljene vekne hleba dugo ostaju sveže i mekane kao sundjer. Sastojci; 2.5 dcl hladne vode 50 gr brasna 1 jaje 2.5 dcl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kasika suvog kvasc… Read More
NAJMEKŠE PECIVO KOJE SE NAJLAKŠE PRAVI Tiganici po receptu moje mame. Predivne su, ja ih cesto pravim posto ih moji obozavaju. Mozete ih jesti uz sir i sa jogurtom a mozete i sa nutelom kao desert na kraju. Ako ih napravite postace vam omiljene. SASTOJCI 500ml… Read More
0 komentari:
Objavi komentar