ponedjeljak, 9. siječnja 2017.
JAGNJECE PECENJE! OTKRIVAM SVOJU TAJNU ZA OVAJ RECEPT A DOBILA SAM GA DAVNO U MLADOSTI
By arsenal at 12:40
No comments
Evo i mog nacina spremanja jagnjetine… Svaka domacica ima neku svoju tajnu, a vi dodajte svoju:D
Sastojci
3 kg jagnjetine/ plecka sa rebarcima/
po ukusu soli
senfa
1 dl mesavine vode i belog vina
0,5 dl ulja
zacini po zelji ruzmarin
Priprema
1.
Jagnjetinu oprati i prosusiti.
2.
Zarezati meso na vise mesta duz plecke da bi bolje primilo
zacine.
3.
Pomesati vodu, belo vino, ulje i ruzmarin i staviti u vatrostalnu posudu u kojoj ce se peci meso.
4.
Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati so svuda po mesu. Po zelji u zaseke i po povrsini mesa premazati senf.
5.
Spustiti meso u posudu i prekriti alu-folijom.
6.
Peci meso najpre pokriveno folijom na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati
sokom koje je pustilo. Pred kraj pecenja skinuti foliju i ostaviti jos 15 minuta da se uhvati lepa korica.
7.
Malo prohladiti i servirati uz krompir koji ste ispekli kraj mesa.
Related Posts:
DUGOTRAJNI HLJEB KOJI OSTAJE SVJEŽ I PO NEKOLIKO DANA Sastojci Sastojci za 120 gr Tangzhong startera 100 gr vode 20gr brašna Sastojci za Tangzhong hljeb: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 350gr brašna 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 1 kesica instant s… Read More
ČUDESAN NAPITAK KOJI ZA 4 DANA OTAPA SALO: 10 CM SALA SA STRUKA KAO RUKOM ODNEŠENO! Čudesan napitak sastoji se od jednostavnih namirnica a uklanja i do 10 centimetara masnih naslaga oko struka u četiri dana Sastojci svježi đumbir svježi listići mente (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
SARAJEVSKI SAHAN :) JELO KOJE CE VAS UVIJEK PRIJATNO IZNENADITI U ASCINICAMA SERVIRANO U MALE SAHANE... Sastojci 500 gr fasiranog mesa 1 casa skuhane rize 1 kriska hljeba namocenog u mlijeko 1 jaje 2 supene kasike isjeckanog persuna i mrkve po ukusu vegete po ukusu soli po ukusu bibera 1 mala kasikica Aleve paprike (adsbyg… Read More
SVI SU REKLI DA SU OVO NAJBOLJE PALAČINKE…PA HAJDE DA IM VJERUJEMO Sastojci za 22 palačinke; 2-3 jaja malo soli,šećera 1 l mlijeka 1 dcl mineralne vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); glatko brašno po potrebi za punjenje; 1/2 kg šunke za pizzu 30 dag sira gaude 1 čaš… Read More
ZVALI SU JE ‘STOJA’, ‘CRVENKA’ I ‘KONJ’: PAMTITE LI OVU NOVČANICU? (FOTO) Jugoslavenski dinar bila je valuta u Kraljevini Jugoslaviji, socijalističkoj Jugoslaviji i Saveznoj Republici Jugoslaviji. Nova serija novčanica iz 1968. godine na licu i naličju novčanice koristile su sve službene jezike i … Read More
0 komentari:
Objavi komentar