petak, 6. siječnja 2017.
NAPRAVITE OVU PITU ZA USKRS I ODUŠEVITE SVAKOG GOSTA
By arsenal at 07:22
No comments
Sastojci
za fil :
500gr mesano mleveno meso
2-3 glavice crni luk
3 srednje sargarepe{mrkve}
1-2 sake grasak {ja sam stavila smrznuti}
2 cena beli luk
3 kasike pasirani paradajz {sos ili pire}
ulje
vegeta,so,biber
za krompir pire:
5kom vecih krompir
150ml mleko
2 kasike kisele pavlake
puter,so,biber,vegeta
jos treba:
150gr tvrdi sir
4kom tvrdo kuvana jaja
Priprema
1.
U jednu posudu stavimo krompir da se kuva,na povrsini stavimo i sargarepu {mrkvu} da se kuva. U drugu posudicu stavimo 4 jaja da se kuvaju-treba da budu tvrdo kuvana.
2.
Fil od mesa: Na ulju stavimo da se przi sitno naseckani luk,dodamo i crni luk i mleveno meso i przimo dok ispari tecnost i meso lepo zamirise.Dodamo grasak, omeksalu sargarepu izvadimo iz serpice sa krompirom, naseckamo na kockice i dodamo u tavi sa mesom,dodamo vegetu,so,crni biber i pire od paradajza {ili sos nije bitno}Mesamo da se sve sjedini i sklonimo sa vatre.
3.
Pire : skuvani krompir izgnjecimo alatkom za pire ili mikserom,dodamo mleko,malo putera,pavlaku i so po ukusu,moze i ovde malo vegete i crnog bibera.
4.
Sledi slaganje ove pite ,ja sam je slozila u vatrostalnu posudu sa visinom od 10cm i precnikom od 24cm a vi odlucite .Po receptu na dnu posude stavlja se fil od mesa ali ja sam posudu premazala puterom i na dnu stavila malo pripremljenog pirea,poravnjala sam kasikom pa stavila fil,preko fila stavljamo izrendani tvrdi sir i preko sira nanosimo pire.Ja sam pomocu kasike u pireu napravila mala udubljenja gde se stavljaju polovinke kuvanih jaja.
5.
Pecemo oko 15min na 180c u vec zagrejanoj rerni. U receptu je pisalo da se pita moze jesti i bez pecenja sto je normalno jer je sve prethodno skuvano ali da je dobro da se malo zapece kako sam ja ucinila.
6.
sa strane
7.
Iz tanjura
Posluživanje
Sluzi se topla uz sezonsku salatu a ukusna je i uz kiselu pavlaku.Prelepa kombinacija aroma i ukusa !!! Dobar apetit !!!
Related Posts:
Eldar Nurković NAKON 28 GODINA PRONAŠAO sestru Milenu: Mislili su da nikada neću prihvatiti sestru Srpkinju, ali su se preračunali Život na ovim prostorima je sam po sebi neobičan i kompleksan, ne baš uobičajen. Prosečan Balkanac u svom burnom životnom veku ima veliku šansu i mogućnost da bude deo jednog rata, razaranja, spremanja za rat, krize, previra… Read More
OVO JE NAJZDRAVI OBROK NA SVIJETU....Ješćete ga svaki dan! (RECEPT) Palenta ili kačamak je jelo koje je nastalo u sjevernoj Italiji. Narodni naziv palente je kačamak i od davnina smatrala se seoskim jelom. Veoma zdrava i ukusna, palenta se i priprema veoma lahko i može se konzumirati na ra… Read More
Očistite vaš MADRAC od mrlja i neugodnog mirisa sa jednim sastojkom – nikad brže i jednostavnije! Vjerovatno imate mrlje na madracu, pa to se dešava, još ako imate djecu. Ovdje ćemo vam pokazati kako da ih se riješite. Ova metoda je veoma jednostavna. Sve što trebate jesu sastojci koje imate u svom domu. (adsbygoo… Read More
OVU SAM PITU JELA KOD SVOJE KONE...SUTRA PONOVO NA MENIJU Kod svoje kone jela sam ovu pitu i jako mi se svidela pa sam probala da u kucnoj verziji napravim nesto tako.. SASTOJCI 500 gr tanke kore za pitu 300 gr kajmak 100 gr krem sir 200 ml jogurt 2 kom jaja 1/2 prasak za pecivo … Read More
MOJ TETAK SVOM SINU VEĆ 6 GODINA (otkako se brat zaposlio) UZIMA 150 EURA.... Moj tetak svom sinu već 6 godina (otkako se brat zaposlio) uzima 150 eura za stanarinu, jer živi u renoviranom potkrovlju porodične kuće. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Svima nam je to bilo odvratno … Read More
0 komentari:
Objavi komentar