ponedjeljak, 16. siječnja 2017.
Pire krompir vam je ispao grudvast i lepljiv? Naučite sledeća pravila i to se NEĆE PONOVITI!
By arsenal at 13:35
No comments
Čak i za najiskusnije domaćice, krompir pire može da bude prava muka. Da biste izbegli da omiljeni prilog uz meso bude lepljiv ili grduvast, povedite računa da tokom kuvanja ne pravite ovih šest grešaka.
1) KORISTITE POGREŠNU VRSTU KROMPIRA
Različite vrste krompira na daju različitu teksturu pireu, ali idelanim za pire smatra se krompir sa debljom korom.
2) NAREZALI STE KROMPIR NA PREMALE KOMADE
Ako krompire isečete na premale komade, tokom barenja upiče previše vode, zbog čega neće biti tako fini kada ih budete gnječili.
Dosadio vam je klasičan pire krompir? Probajte musaku od pire krompira.
3) NISTE POSOLILI VODU
Idelano bi bilo da ne solite krompir, već vodu u kojoj se kropmir bari. Ipak, ukoliko to niste uradili, malo ih jače posolite nakon ceđenja.
4) DODALI STE IH U KIPUĆU VODU
Krompirima treba mnogo vremena da se skuvaju zbog čega se preporučuje da ih stavite u hladnu vodu. Ako ih stavite u kipuću vodu, rizikujete da se spoljni deo skuva bolje od unutrašnjosti.
5) DODALI STE HLADAN MASLAC I MLEKO
Bilo da pire spremate sa margarinom ili maslacom (mada je maslac bolji izbor), trebalo bi da povedete računa da ga ne stavljate u pire direktno iz frižidera. Idealno bi bilo da maslac ili margarin izvadite iz frižidera i ostavite da se prirodno ugreje i omekša na sobnoj temperaturi, dok bi mleko trebalo lagano ugrejati. Na taj način obezbedićete da se svi sastojci bolje sjedine što će sprečiti pojavu grudvica.
6) PREDUGO STE IH MIKSOVALI
Najgore što se može da se desi jeste da vam pire postane ljepljiv. To se obično događa kada predugo miksujete krompir ili ako ste ga stavili u blender. Krompir je najbolje gnječiti viljuškom i polako dodavati sastojke i lagano mešati, a potom sve sjediniti gnječilicom.
Related Posts:
Pomiješajte dva sastojka i konačno se riješite STRIJA! U kuhinji već imate sve što trebate RECEPT.. Strijee ima svaka djevojke ili žena. One mogu nastati zbog naglog rasta, trudnoće i sl. Ne trebate ih se sramiti jer su normalna pojava i ne postoji osoba koja ih nema. Naučite voljeti svoje tijelo i nemojtee padati u očaj… Read More
LJEPOTA OVOG KOLAČA NE MOŽE SE OPISATI RIJEČIMA…MORATE PROBATI Sastojci Za testo: – 250g mekog brašna – 250g oštrog brašna – 250g margarina – 1dl belog vina – 100g šećera u prahu – 3 žumanca – 1 kašičica praška za pecivo – prstohvat soli Za nadev od maka: – 200g mlevenog maka – 1,5dl… Read More
SAČUVAJTE PARADAJZ ZA ZIMU UZ POMOĆ OVOG JEDNOSTAVNOG RECEPTA Ovo je moj način spremanja paradajz soka u flašama. Koristim staklene flašice od 2 dcl, jer je praktičnije nego pakovati u flaše od 1 litra. Kad se otvori flašica manju količinu odmah potrošimo ne čuvamo po frižideru… Read More
PITA SA SIROM...MNOGO BOLJI RECEPT NEGO ZA KLASIČNU PITU SA SIROM Sastojci 500 gr kora za pitu 300 gr sira 2 jajeta ulje so Premaz: paketić kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo šećera so 3 jajeta 4 šoljice mlijeka 2 šoljice ulja 22 kašike mekog brašna Pri… Read More
JA SAM KĆERKA (VANBRAČNA) JEDNOG VRLO BOGATOG ČOVJEKA I U ŽIVOTU SAM SVE IMALA... Ja sam kćerka (vanbračna) jednog vrlo bogatog čovjeka i u životu sam sve imala osim oca, jer živi u drugoj državi. Nedavno je odlučio baš u mom kraju da otvori kladionicu sa drugom iz djetinjstva, a ja sam jedna od uposlenic… Read More
0 komentari:
Objavi komentar