ponedjeljak, 16. siječnja 2017.
Pire krompir vam je ispao grudvast i lepljiv? Naučite sledeća pravila i to se NEĆE PONOVITI!
By arsenal at 13:35
No comments
Čak i za najiskusnije domaćice, krompir pire može da bude prava muka. Da biste izbegli da omiljeni prilog uz meso bude lepljiv ili grduvast, povedite računa da tokom kuvanja ne pravite ovih šest grešaka.
1) KORISTITE POGREŠNU VRSTU KROMPIRA
Različite vrste krompira na daju različitu teksturu pireu, ali idelanim za pire smatra se krompir sa debljom korom.
2) NAREZALI STE KROMPIR NA PREMALE KOMADE
Ako krompire isečete na premale komade, tokom barenja upiče previše vode, zbog čega neće biti tako fini kada ih budete gnječili.
Dosadio vam je klasičan pire krompir? Probajte musaku od pire krompira.
3) NISTE POSOLILI VODU
Idelano bi bilo da ne solite krompir, već vodu u kojoj se kropmir bari. Ipak, ukoliko to niste uradili, malo ih jače posolite nakon ceđenja.
4) DODALI STE IH U KIPUĆU VODU
Krompirima treba mnogo vremena da se skuvaju zbog čega se preporučuje da ih stavite u hladnu vodu. Ako ih stavite u kipuću vodu, rizikujete da se spoljni deo skuva bolje od unutrašnjosti.
5) DODALI STE HLADAN MASLAC I MLEKO
Bilo da pire spremate sa margarinom ili maslacom (mada je maslac bolji izbor), trebalo bi da povedete računa da ga ne stavljate u pire direktno iz frižidera. Idealno bi bilo da maslac ili margarin izvadite iz frižidera i ostavite da se prirodno ugreje i omekša na sobnoj temperaturi, dok bi mleko trebalo lagano ugrejati. Na taj način obezbedićete da se svi sastojci bolje sjedine što će sprečiti pojavu grudvica.
6) PREDUGO STE IH MIKSOVALI
Najgore što se može da se desi jeste da vam pire postane ljepljiv. To se obično događa kada predugo miksujete krompir ili ako ste ga stavili u blender. Krompir je najbolje gnječiti viljuškom i polako dodavati sastojke i lagano mešati, a potom sve sjediniti gnječilicom.
Related Posts:
UPOZORENJE: CIJELA PORODICA UMRLA NAKON ŠTO JE ŽENA NAPRAVILA JEDNOSTAVNU GREŠKU U KUHINJI! Krompir može biti ukusna, raznovrsna namirnica koja se može koristiti za bezbroj ukusnih recepata. Nažalost, u nekim slučajevima mogu biti smrtonosni. Ako imate krompir u svom domu koji stoje već neko vrijeme, možda ćete i… Read More
DO PRIJE PAR MJESECI BILA SAM NAJSRETNIJA ŽENA, DOBAR MUŽ, TROJE DJECE.... Do prije par mjeseci bila sam najsretnija žena, dobar muž, troje djece, svi hvala bogu zdravi i mislila sam da mi tu sreću ništa i niko ne može unišiti. Međutim, moj muž radi u Crnoj Gori i zadnjih par puta iako bude po više… Read More
DODATKOM JEDNE NAMJERNICE SMRŠALA JE 25 KILOGRAMA ZA 65 DANA! Motivaciju za mršavljenje je pronašla u svojoj vjenčanici u koju u tom trenutku nije mogla laički rečeno ući. Naredna dve mjeseca je pokušavala da smrša pohađajući razne fitnes tečaje ali nije uspjevalo da pače dobila je dod… Read More
DIPLOMIRANI SAM INŽINJER ALI RADIM KAO KONOBAR U JEDNOM RESTORANU... Diplomirani sam inženjer, ali radim kao konobar u jednom restoranu. Oženjen sam imam dvoje djece i jednostavno sam primoran da na neki način zaradim. Izuzetno naporan posao i obzirom da radim drugu smjenu nikada kući ne dola… Read More
KORISNI SAVJETI KAKO UZGAJATI ORHIDEJE OVO NE SMIJETE PROPUSTITI Orhideja falenopsis – jedna je od najlepših sobnih biljaka. Po pravilu je kupujemo kada je u cvatu. Vremenom cvetovi opadaju, a vlasnici orhideja počinju se pitati da li rade nešto pogrešno. U ovom članku ispričaćemo vam z… Read More
0 komentari:
Objavi komentar