nedjelja, 26. veljače 2017.
BEŠAMEL SOS: Jednostavan i klasičan umak koji ide uz tjesteninu ili bilo koju vrstu mesa!
By arsenal at 11:30
No comments
Sastojci:
– 500 ml mlijeka
– 80 gr putera
– 3 kašike brašna
– 1 žumance
– ¼ kašičice muškatnog oraščića
– so
Način pripreme:
U šerpi otopite puter pa na njemu popržite brašno.
Dodajte mlijeko i dobro umutite dok grudvice ne nestanu.
Dodajte rendani muškatni oraščić i so i kuhajte dok se ne zgusne uz konstatno miješanje.
Dodajte žumance i dobro promiješajte
Izvor: domacica.com
Related Posts:
NIKAD SOČNIJI NI UKUSNIJI CEVAPI U MANTILU OD KRUMPIRA! RECEPT KOJI JE SVE ODUSŠEVIO Ovo nije nista novo samo malo drugacije.Malko sam se poigrala sa krompiricima i cevapima i eto nastali su ovi cevapi u mantilu.Izbjegli smo monotoniju i dobili novo staro jelo koje je svima prijalo.Mozda se svidi jos nekome.… Read More
OVO SU 4 RANA SIMPTOMA RAKA JAJNIKA KOJE ŽENE ČESTO IGNORIŠU A SVI BI IH MORALI ZNATI! Rak jajnika je nažalost česta pojava. Ovdje ćemo vam navesti 4 najčešća simptoma ove bolesti. Obratite pažnju na njih i ne shvatajte ih olako. Bolje je otići na vrijeme i voditi računa o sebi. Konstantna nadutost Nadutost je… Read More
OVAJ SLADOLED SE PRAVI ZA 5 MINUTA,A TOLIKO JE UKUSAN DA ĆETE GA POJESTI ZA 2 MINUTA Sastojci 4 jaja 6 žlica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vrećica šlaga mlijeko aroma po izboru Priprema 4 cijela jaja umutiti sa 6 žlica šećera. Posebno umutiti 1 vrećicu šlaga sa onoliko m… Read More
PEČENE KROFNE SA JOGURTOM...TOLIKO DOBRE DA IH VEĆ DRUGI PUT DANAS PRAVIM Jednostavne,brze,odlicne,i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene,sladje ih pojedu,a i mi odrasli Potrebno: 1,5dl jogurta-zasto jogurt a ne mleko?Zato što sam u trenutku imala jedino tu adekvatnu zamenu za mleko,… Read More
HRSKAV I ZDRAV: NAPRAVITE SAVRŠEN POMFRIT BEZ KAPI ULJA! Ljubitelji pomfrita koji se ustručavaju da jedu ovako pripremljen krompir najzad mogu da odahnu – osmišljen je recept za pomfrit bez trunčice ulja! Sve što vam je potrebno su krompir, bjelance i začinsko bilje po želji. … Read More
0 komentari:
Objavi komentar