subota, 11. veljače 2017.
BRZE KROFNE TOLIKO DOBRE DA SAM MORALA DVA PUTA DANAS DA IH PRAVIM
By arsenal at 00:53
No comments
Jednostavne,brze,odlicne,i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene,sladje ih pojedu,a i mi odrasli
Sastojci
2 jaja
5 kasika secera
250 ml mljeka
1 prasak za pecivo
600 g brasna
6 velikih kasika jogurta
ulje za przenje
kristal secer za uvaljati
Priprema
1.
Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt.
Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane ljepiti.
Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja.
2.
Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.
3.
Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza).
4.
Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
5.
Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
6.
Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji.
Related Posts:
KOLAČ KOJI ĆE VAM, DOK SE PEČE, CIJELU KUĆU ISPUNITI PRIJATNIM MIRISOM Sastojci Za testo 300 g brasna 3 zumanca malo soli naribana limunova kora oko 1 dl mleka 20 g kvasca Za fil (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g maslaca 100 g secera 1 vanilin secer Preliv 1 dl m… Read More
MOJA SUPRUGA KOJA SE KLELA U LJUBAV I GOVORILA DA SAM JOJ SVE.. Moja supruga koja se klela u ljubav i govorila da sam joj sve na svijetu me ostavila sa troje male djece i otisla jer joj kako je rekla “treba zabava”. To je bilo prije više od 6 godina. Nisam ni mogao zamisliti koliko će mi… Read More
OVAKAV RUČAK BI MOGLA JESTI SVAKI DAN Sastojci 1 kg tikvica 500 ml mlijeka 4 v.ž margarina 3 v.ž brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 jaja sol,papar,muškatni oraščić 10-15 dag gaude 6-8 dag parmezana oko 12 gotovih kora za lazanje… Read More
MALI VODIČ ZA ZIMNICU: EVO KAKO DA PEČETE PAPRIKE AKO ŽIVITE U GRADU! Prvo je potrebno dobro oprati papriku i ukloniti trule delove ukoliko ih ima (nožem naravno). Rernu treba zagrejati na najjače. Kod mene je to 300 stepeni, ali dovoljno je i onih 250 na nekim rernama. Nije dobro peći na sl… Read More
PIJTE OVO PIĆE SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC I RECITE ZBOGOM VAŠOJ DEBLJINI!!! Višak kilograma ne znači da su nezdravi, jer postoje mnogi gojaznih ljudi koji imaju odlično zdravlje. Također, ima mnogo ljudi s normalnom težinom koji imaju metaboličke pitanja u vezi sa gojaznošću. Masti ispod kože nije v… Read More
0 komentari:
Objavi komentar