petak, 17. veljače 2017.
TORTA IL KOLAČ NIJE BITNO…. VAŽNO JE DA JE OKUS VRHUNSKI
By arsenal at 00:41
No comments
Sastojci
kora:
6 kom. jaja
5 zlica brasno
6 zlica secer
5 zlica ulja
6 zlica mleko
1 paketic prasak za pecivo
krema:
300 ml. vrhnje za slag
5 zlica vrhom punih kiselog vrhnja
po ukusu amarena
200 gr. secer u prah
ganaz:
100 gr. cokolade
100 ml. vrhnje za slag
Priprema
1.
Najpre odeliti belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te umutite u cvrst sneg.Dodajte secer,te mutite dok se secer otopi.Dodajte ulje i mleko u tankom mlazu.Miksajte dok se sve lepo poveze.
2.
Namalite mikser na najmanju brzinu,pa dodavajte zumancat jedno po jedno.Mutite samo dok se povzu.Iskljucite mikser.Sad dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo.Rucno varjacom promesajte dok se sve lepo poveze i sajedini.
3.
Pleh u koji ce te peci,pokriti pek papirom.Na papir izliti masu,zagladiti po povrsini,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni 25 minuta.Proverite cackalicom dali je kora pecena.Svaka pecnica nepece isto.
4.
Pecenu koru ostavite da se ohladi,potom lagano skinite papir,te presecite koru po duzini.Ostavite sa strane do upotrebe.
5.
U drugu posudu za mucenje,stavite vrhnje za lsag.Mutiti dok postane blago cvrst.Dodajte secer u prah,te mutite jos malo dok se sve poveze.Na kraju dodajte kiselo vrhnje.Mutiti dok se poveze.Dobicete dosta cvrstu kremu,tako da nije vam potreban obruc oko torte.
6.
Sad stavite prvu koru.Na koru stavite pola kreme.Nad kremu poredzajte amarena.
7.
Stavite drugu koru.Blago pritisnite prstima da se lepo povezu.
8.
Sad celu tortu premazite kremom odozgo i sa strane.Stavite u hladnjak tok spremite ganaz.
U serpicu stavite vrhnje.Serpicu stavite na vatri,pa kad se vrhnje zagreje,dodajte nalomljenu cokoladu.Maknite sa vatre,pa produzite mesati dok se cokolada otopi.Ostavite nek se ganaz ohladi i malo stehgne,te prelijte preko torte.
9.
Ostavite tortu u hladnjak neka se stegne najmanje 3 saata,potom secite na snite,te posluzite.
Related Posts:
LEDENI KOLAČ SA MALINAMA Napravite ukusan, lagan i brz kolač sa malinama za ove ljetne dane, kojem će se obradovati svi ukućani, a ni gosti mu neće nači zamjerku… Sastojci: Keks – 400gr Puding od maline – 2 kesice (adsbygoogle = window.adsby… Read More
IDEALNA TORTICA NA BRZINU KOJA SE NE PEČE SASTOJCI: 3 kisele pavlake od po 2 dl 150 g prah secera 100 g slaga 1 dl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kesice zelatina vece pakovanje piskota sok od narandze maline ili drugo voce Pripre… Read More
OD POKOJNOG DJEDA SAM KAO JEDINI UNUK NASLIJEDIO 120.000 EURA.... Od pokojnog djeda sam kao jedini unuk naslijedio 120.000 eura. Par godina prije svoje smrti je sve što je imao rasporodao, jer nije želio da me zamara i opterećuje sa imanjem koje je imao. Od tada me svi gledaju kao nekog BO… Read More
JOGURT ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Sastojci Premaz za kore 3 čvrsta jogurta 3 jaja 3 čaše šećera( ja stavim 2) 1 1/2 čaša ulja 1 1/2 čaša griza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 vanil šećera 1 prašak za pec 90 dag višanja(ja sam ko… Read More
LEZITE, IZGUBITE CENTIMETRE U STRUKU I SMANJITE BOLOVE U LEĐIMA! FANTASTIČNA JAPANSKA METODA. Vrlo elegantna, laka i efikasna mogućnost izgubiti centimetre u struku. Ne treba ništa raditi, samo leći na savijeni u rolnu peškir i gubiti centimetre u struku. Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzi (68), autora pozna… Read More
0 komentari:
Objavi komentar