utorak, 28. ožujka 2017.

AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDJETI ZA VAŠIM MLADIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO…


Sastojci
– 1-2 kg mladi krompirica
– so biber i vegeta


– malo ulja
– 2 kasike putera(margarina)
– susama po zelji
– malo suhog persuna (moze i bez njega)

Priprema
Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha).
Maknite sa peci,ocjedite I dodajte hladnu vodu da se prije ohladi.


Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje.
Dodajte zacine I susam.
Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju.
Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju.
Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano.
Prohladite I posluzite se

Related Posts:

  • KOLAČ OD JABUKA GOTOV ZA 30 MINUTA Sočan i ukusan kolač oduševiti će vas brzinom pripreme i ukusom. Sastojci 250 gr petit burre keksa 200 gr šećera 150 gr griza 1 vanilin šećer 1 kašičica cimet 1 kg jabuka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}… Read More
  • RAFAELO SA PUDINGOM BOLJE OD ORGINALA BEZ MLIJEKA U PRAHU Sastojci 6dl mleka 1 kesica pudinga od vanile 8 kasika gustina, cvrstina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200gr secera 250gr margarina 250gr kokosa 100gr pecenih lesnika Priprema 1. Razmutiti pudin… Read More
  • PORTUGALSKI KUKURUZNI HLJEB Sastojci 2 šolje brašna 1 šolja kukuruznog brašna 1 šolja vode ½ šolje mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kašike maslinovog ulja 1 kašika meda 1 kašičica soli 1 kesica kvasca Način priprem… Read More
  • OD MALIH NOGU SE DRUŽIMO PROŠLI SVE I SVAŠTA Od malih nogu se družimo prošli sve i svašta, kud on i ja tu. Upisivao srednju školu a mlađi sam od njega godinu, molio me da i ja upišem ko i on, nažalost nisam, ali ipak smo iz dana u dan bili hajdući. On položio vozački i… Read More
  • DJECI OMILJENI DORUČAK KOJI SE BRZO SPREMA Sastojci:     400 ml mlake vode     2 ½ kašike ulja     2 ½ kašikice soli     800 gr brašna     2 ½ kašikice suvog kvasca    250 gr gaude     2 manj… Read More

0 komentari:

Objavi komentar