petak, 10. ožujka 2017.
gris kolač bez pečenja veoma jednostavan za napraviti
By arsenal at 11:19
No comments
Potrebno:
Za podlogu:
1/2 l vode
1/2 l mlijeka
20 dag šećera
20 dag grisa
10 dag čokolade
Za kremu:
1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)
Za čokoladnu glazuru: 15 dag čokolade, 3 žlice ulja, 5 dag margarina, 2 žlice šećera u prahu, 5 žlica mlijeka
Priprema:
Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.
Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.
Dobar tek!
P.S. Moje isprike zbog nedostatka fotki izrade. Kolač sam radila uz kuhanje ručka pa sam bila rastrgana na sto strana i jednostavno nisam stigla fotač uzeti u ruke, pa zato danas samo fotke finalnog proizvoda. No, s obzirom koliko se kolač svidio mojima, pravit ću ga uskoro opet, a onda slijede i fotke izrade
Related Posts:
KORISNI SAVJETI KAKO UZGAJATI ORHIDEJE OVO NE SMIJETE PROPUSTITI Orhideja falenopsis – jedna je od najlepših sobnih biljaka. Po pravilu je kupujemo kada je u cvatu. Vremenom cvetovi opadaju, a vlasnici orhideja počinju se pitati da li rade nešto pogrešno. U ovom članku ispričaćemo vam zaš… Read More
JAKO SAM BOGATA A UDALA SAM SE ZA SIROMAŠNOG MUŽA Jako sam bogata i sebi sam našla jako siromašnog muža. Mnogi su bili iznenađeni, ali obzirom da nema ništa i da je teška bijeda sa njim mogu lako manipulisati, bezuslovno će da me sluša i da “žmiri” na moje vanbračne ljubavn… Read More
MESNA ŠTRUDLA....OVO JE BAŠ JEDNOSTAVAN RECEPT KOJI TREBATE PROBATI Sastojci 1 kg miješanog mljevenog mesa 1 fant za kosani odrezak sol, vegeta, papar, peršin 2 žlice krušnih mrvica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); za nadjev 7 kuhanih jaja Priprema 1. Fant za kosani… Read More
BRZA KEKS TORTA SA JOGURTOM I VIŠNJAMA! Najbolje od svega je što vam za ovu brzu tortu ne treba ni mikser, ni kuharsko umjeće a ni puno para. Dakle, torta pun pogodak. Kada vam dolaze iznenadni gosti eto ideje šta da im poslužite. keks torta sa jogurtom i višnjama… Read More
” ĆEVAPI ” – Kao iz Ćevapdžinice su…meso je sočno, a lepine ko duša..Ovako ih ja pravim već godinama Sastojci: Smjesa za meso 500 g mljevenog mesa 5 cehni bijelog luka 2 kasikice sode bikarbone Po zelji sol i sto vise bibera 1 dl kisele vode Lepine: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 g brasna 2 ka… Read More
0 komentari:
Objavi komentar