utorak, 14. ožujka 2017.
KOLAČ, A NIJE KOLAČ, SLADOLED, A NIJE SLADOLED
By arsenal at 13:45
No comments
Sastojci
200 g čokolade
250 g čvrstog jogurta
5 vrećica šlaga ( sa vodom ili mlijekom )
200 g šećera
drobljenih lješnjaka) oraha i sl)
višanja bez koštica po želji
Priprema
1.
Otopiti čokoladu na pari i nanijeti je na pek papir ( koji smo izrezali 2 kom veličine dublje pravokutne posude u koju ćemo slagati vienettu). Posuti je lješnjacima i ostaviti da se stvrdne.
2.
Umutiti šlag prema naputku na vrećici, dodati šećer i na kraju čvrsti jogurt. Sve dobro izmiješati.
3.
U dublju posudu( moja je bila pravokutna) naliti 1/4 kreme , staviti sloj čokolade , pa krema , sloj čokolade , krema pa red višanja. Završiti kremom praveći ukrase .
4.
Ostaviti preko noći u zamrzivač da se stegne. Prije rezanja izvaditi vienettu na 15 min. da otpusti a onda rezati zagrijanim nožem .
Posluživanje
Ja sam je poslužila preljevenu slatkim od višanja ( napravljenim iz mojeg vrta) , a vi kako želite.
0 komentari:
Objavi komentar