četvrtak, 30. ožujka 2017.
MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA VEĆ GA DRUGI PUT PRAVIM OVE SEDMICE SVI SU POLUDJELI ZA NJIM…
By arsenal at 22:41
No comments
Sastojci:
biskvit:
20 g kakaa
1 vrećica praška za pecivo
1 vrhom žličica cimeta
150 g šećera
4 jaja
2 dl jogurta
1 dl ulja
250 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
jabučni sloj:
400 g naribanih jabuka
3 vrhom pune žlice šećera
1/2 žličice cimeta
1 dl jabučna soka
1-2 žlice ruma
2 pune žlice mljevena keksa
1 vrećica pudinga okusa vanile
puding krema:
300 g slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
4-5 punih žlica šećera
2 vrećice puding praška s okusom slatkog vrhnja
Priprema:
Najprvo pripremite nadjeve:
Jabučni nadjev : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.
puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.
Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm), ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite 10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko osjetite da vam je čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., dobro rashladite kolač, uživajte.
Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!
http://www.coolinarika.com/
Related Posts:
MEKANI BAKINI KOLAČIĆI KOI OSTAJU SVJEŽI I PO 7 DANA Sastojci 2 jaja 2 šolje brašna 1 ¾ šolje mlijeka ½ šolje ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika šećera 4 kašičice praška za pecivo ¼ kašičice soli ½ kašičice ekstrakta vanilije Način pripre… Read More
LAK NAČIN DA OČISTITE TVRDOKORNE MRLJE I MASNOĆU SA VAŠE PEĆI U DVIJE MINUTE!! Ako se osjećate umorni od stalnog čišćenja ili održavanja s različitim proizvodima za čišćenje i jakim kemikalija ,a želite da vaša peć izgleda kao nova, poslušajte ovaj savjet. Mi ćemo vam pokazati kako da očistite masnoć… Read More
DOMAĆI SLADOLED OD 3 SASTOJKA...OKUS IZABERITE SAMI Napraviti domaći sladoled jednostavnije je nego što mislite, kao što je lijepo pokazano u ovom video vodiču - dovoljno je i 5 minuta Sastojci pola šalice mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); p… Read More
IZAĐEM SA DECKOM NA PIĆE.. NIŠTA POSEBNO, ALI PRIČAMO, RASPRIČAMO SE ČAK I O POLITICI Izađem sa deckom na piće.. ništa posebno, ali pričamo, raspričamo se čak i o politici. Drugarica mi šalje poruku “Kakav je, kakav je??’ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja odgovaram: Ništa, evo smara … Read More
TORTA SA SEZONSKIM VOĆEM, MOJA PRIJATELJICA JE ČUVALA OVAJ RECEPT DOK JOJ NISAM JEDAN DAN UKRALA Sastojci Biskvit 4 belanca 4 kašike šećera 1 kesica burbon vanilin šećera 2 kašike brašna mekog tip 400 1 kesica praška za pecivo 2 kašike mlevenih pečenih badema Vanila krema 320 g (2 čaše) kisele pavlake 160 g (1 čaša) s… Read More
0 komentari:
Objavi komentar