četvrtak, 2. ožujka 2017.
Nisam znala kako da nazovem ovaj kolač sve dok nisam probala prvi zalogaj...MAK LEDENI KOLAČ
By arsenal at 22:25
No comments
Sastojci
Za biskvit:
7 bjelanjaka
60 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
150 g Maka Dolcela
50 g Gussnela Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
200 ml mlijeka
Za kremu:
7 žutanjaka
90 g šećera
100 g Gussnela Dolcela
1 l mlijeka
250 g maslaca
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela
Priprema
1.
Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
2.
Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
3.
Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
4.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
5.
Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
6.
Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
7.
Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
8.
Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.
9.
Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
10.
Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.
Related Posts:
JEDAN PRONALAZAK OD KOGA SE TESKO ODVAJAM, DAVNO NISAM NEŠTO OVAKO DOBRO PROBALA, GOTOVO ZA POLA SATA .. Sastojci: za koru: 5 belanaca 5kasika secera 5kasika brasna 1/2kasikice sode bikarbone 1kasika kakaa u prahu Dolcela za preivanje kore 2dl mleka 1 kesica kapucina sa cokoladom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [])… Read More
MUNCMALLOW MAFINI...RECEPT! Evo jedan super recept za ukusne čokoladne Munchmallow-mafine. Imaju isti ukus kao pravi kupovni Munchmallow… Sastojci za mafine: 250 g brašna 50 g kakaoa 100 g šećera 1… Read More
MUŽ I JA ŽIVIMO ZAJEDNO 14 GODINA. U BRAKU SMO 11 GODINA. IMAMO DVOJE... Muž i ja živimo zajedno 14 godina. U braku smo 11 godina. Imamo dvoje djece. Ja ne radim, iako imam fakultet, jer nemam štelu ni vezu. Bavim se kućom i djecom, rijetko izlazim i nemam puno drugarica. Muž ima platu oko 1200 e… Read More
EVO KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆU MASKU SA KOJOM ĆETE UKLONITI SVAKI MITESER IZ PORA! Djelotvorni flasteri protiv mitesera znaju biti dosta skupi, no sigurno će te razveseliti činjenica da ih jeftino možeš napraviti i kod kuće NAŽALOST, rijetko čija koža potpuno je oslobođena mitesera. Oni se najčešće nasta… Read More
MEKANE KUPUS KIFLE…BRZO SE SPREMAJU MEKANE I UKUSNE I DRUGI DAN Sastojci 1 kg brašna 6 dcl mleka 125 gr margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 sveži kvasac 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 1 kafena šoljica ulja Način pripreme Umesiti testo i ostaviti g… Read More
0 komentari:
Objavi komentar