subota, 11. ožujka 2017.
POHOVANE TIKVICE – NA LAKŠI I UKUSAN NAČIN
By arsenal at 14:47
No comments
Ideja je potekla od moje seke Lakumićke…koja tikvice pohuje u lerni a ne na ringli :) Pametno…zato je i starija sestra…da bude bistrija…No, ja sam to malo razradila po našoj meri i evo rezultata…
Nabavimo :) :
1 tikvica srednje veličine (vi možete i više, naravno…)
2 jajeta
3 vrhom pune kašike kisele pavlake
brašno
prezla
susam
so
papir za pečenje
ulje ili mast
Tikvice oljuštimo od kore i isečemo ih na kolutove nekih 4 – 5 mm debljine. Posolimo kolutiće i ostavimo ih malo tako da odstoje. Za to vreme, pripremimo 3 duboka tanjira. I onda…redom…u jedan razmutimo jaja uz dodatak kisele pavlake…tako da bude srednje gusto :) , u drugi tanjir sipamo brašno (ili je to ipak prvi tanjir…) i u treći tanjir sipamo prezlu i susam.
Nakon što su tikvice malo odstojale tako posoljene, ocedimo ih od vode i pohujemo: uvaljamo sa obe strane u brašno, pa onda u jaja sa pavlakom i na kraju u prezlu sa susamom.
Kada smo sve upohovali, pripremimo tepsiju, tj. stavimo papir za pečenje u nju, poslažemo na isti pripremljene tikvice i malo prelijemo uljem. Ne treba mnogo ulja (ili masti), tek da predje preko svakog parčeta dok ih polivamo ili ako je mast, da stavimo po parče izmedju kolutova. I…to je to, stavimo ih na 200°C da se peku dok ne porumene. Kada su pečene, izvadimo ih na tanjir sa salvetom, kako bi upila i ono malo ulja (masti) sa njih, ostaje nam samo da ih – klopamo…uz n.pr. varivo od boranije i pečene krompiriće
Related Posts:
ZA SVE LJUBITELJE HORMAŠICA, KAŽU OVO JE NAJBOLJI RECEPT Sastojci 2 jaja 1 šoljica šećera (šoljica je 50ml) 2 šoljice ulja 2 šoljice istopljenog i malo prohlađenog maslaca (margarina) 1 kom prašak za pecivo 2 šoljice pekmeza (jabuka ili čak kruška) (adsbygoogle = window.ad… Read More
PRIJE 3 DANA. NE ZNAM ZAŠTO I KAKO, ALI IMAO SAM ODNOS SA JEDNOM STUDENTKINJOM U MOJOJ... PRIJE 3 DANA. Ne znam zašto i kako, ali imao sam odnos sa jednom studentkinjom u mojoj kancelariji. Toliko je bila napadna tražeći da joj poklonim ocjenu, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jer joj tr… Read More
U BRAKU SAM 7 GODINA, NE ZAPOSLENA SAM I STRAŠNO MI JE DOSADNO. SINOĆ SAM ODLUČILA DA NAPRAVIM LAŽNI U braku sam 7 godina, ne zaposlena sam i strašno mi je dosadno. Sinoć sam odlučila da napravim lažni facebook profil, da se malo zezam sa muškim rodom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIlj su mi bil… Read More
ZA OVO JE MALO REĆI FENOMENALNO : FRANCUSKI PEČENI KROMPIR SA PRELJEVOM Sastojci Pecenje: 750g mladog krumpira 2 žlice maslinovog ulja sol,papar Preljev: 1 češanj češnjaka 70 ml maslinovog ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2žlice senfa Rustica Podravka 2ž… Read More
SOČNE JUNEĆE ŠNICLE - RECEPT KOJI ME NAUČILA SVEKRVA I DAN DANAS GA KORISTIM.. NAJBOLJI JE ZAISTA JER JE SVEKRVIN :) Sastojci Meso: 4 -6 kom odrezaka junetine 5-6 režnjeva češnjaka -- sol i papar 1-2 žlice brašna -- voda (adsbygoogle = window.adsbygoo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar